Ελλάδα

Φονικό στη Μακρινίτσα: Σήμερα οι κηδείες των δύο αδερφών

Φονικό στη Μακρινίτσα: Σήμερα οι κηδείες των δύο αδερφών
Φονικό στη Μακρινίτσα: Συγγενείς και φίλοι θα πουν στα δύο αδέρφια το τελευταίο αντίο στις 10:30.

Στις 10:30 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου θα γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος της Μακρινίτσας. Οι κάτοικοι της περιοχής, οι φίλοι και η οικογένεια της Κωνσταντίνας και του Γιώργου έχουν βυθιστεί στο πένθος και αδυνατούν να πιστέψουν ότι συνέβη η διπλή δολοφονία το βράδυ της Δευτέρας από τον εν διαστάσει σύζυγο της νεαρής κοπέλας.

Οι κηδείες των δυο αδελφών 28 και 30 ετών αντίστοιχα έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στις 10:30 το πρωί. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων και λουλουδιών να δοθούν τα χρήματα στον σύλλογο “Φλόγα”.

Κατά την απολογία του, ο 31χρονος δολοφόνος φέρεται να δήλωσε ότι είχε πάντα μαζί του το μαχαίρι που χρησιμοποίησε για να αμύνεται, ενώ στις ψυχιατρικές γνωματεύσεις που εξετάστηκαν είχε καταγραφεί πως είχε σύνδρομο καταδίωξης. Το TheNewsPaper.gr ανέφερε τα όσα είπε στον δικηγόρο του και στους αστυνομικούς:

«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν ότι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα ότι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ στη βασική κατηγορία προστέθηκαν η παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της μητέρας των δύο αδελφών. Σημειώνεται ότι o δράστης σε λίγες ημέρες θα περνούσε νέα ψυχιατρική αξιολόγηση από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, καθώς από τον Φεβρουάριο είχε ζητήσει η σύζυγός του να εξετασθεί ψυχιατρικά. Είχε υποβληθεί σε αξιολόγηση αλλά δεν κρίθηκε περιστατικό για εγκλεισμό και τις επόμενες ημέρες θα γινόταν επανεξέταση. Λάμβανε όμως φαρμακευτική αγωγή.

Πώς συνέβη το φονικό:

Σύμφωνα με το magnesianews, το τραγικό συμβάν έγινε στις 19:30 της Δευτέρας (5/4). Ο δράστης φέρεται να έφτασε με αυτοκίνητο έξω από το σπίτι όπου βρίσκονταν τα δύο αδέλφια και τους μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Όπως αναφέρει ο taxydromos, η εν διαστάσει σύζυγός του πήγε στο πατρικό της όπου ήδη βρίσκονταν εκεί ο αδερφός της. Κάποια στιγμή μπήκε κι ο ίδιος στο σπίτι όπου άρχισε ένας διαπληκτισμός με τα δύο αδέρφια. Στη συνέχεια τους επιτέθηκε με ένα μαχαίρι τραυματίζοντας σοβαρά και τους δύο. Ο 30χρονος μαχαιρώθηκε σε ζωτικά όργανα και η αδερφή του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αχιλλοπούλειο» αλλά δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή.

Μετά το επεισόδιο ο σύζυγος της 28χρονης μπήκε στο αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή, με κατεύθυνση σε άλλο χωριό του Πηλίου. Η Αστυνομία είχε ήδη ειδοποιηθεί και σήμανε συναγερμός, καθώς άρχισε η καταδίωξή του. Ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει, οι αστυνομικοί τον έκαναν να αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις, αλλά όλες οι δίοδοι ήταν αποκλεισμένες με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Πλέον είναι σε εξέλιξη έρευνα για να εξακριβωθούν οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη. 

Σοκάρει η περιγραφή του πατέρα των θυμάτων:

O πατέρας των δύο παιδιών ξέσπασε σε λυγμούς περιγράφοντας πως ο 31χρονος σκότωσε τον γιο και την κόρη του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που είχε ο γάμος της 28χρονης με τον δράστη. Ειδικότερα, ο πατέρας της Κωνσταντίνας και του Γιώργου, ο κ. Αποστόλης, μίλησε τηλεφωνικά στο T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου λέγοντας.

«Φύλαξα το παιδάκι. Φύλαξα τον εγγονό μου. Έγινε μπροστά μου. Χθες ήρθε και μας είπε “βγάλτε το παιδί έξω να το δω” και του είπε η κόρη μου πως “το παιδί σε αυτή την κατάσταση δεν πρόκειται να το δεις” και παίρνει την αστυνομία. Είπε η κόρη μου “παίρνω την αστυνομία” και είπε αυτός “αν προλάβεις, πάρε την».

Περιγράφοντας τι συνέβη είπε: «Εκείνη την ώρα ήρθε και τα έσπασε όλα, μπήκε μέσα και πρόλαβε και χτύπησε πρώτα τη γυναίκα μου ελαφρώς βέβαια». Σύμφωνα με τον πατέρα των θυμάτων, ήταν όλοι στο σπίτι και λίγο αργότερα ήρθε και ο γιος του. «Ήρθε και δεν πρόλαβε το παιδί μου τίποτα να κάνει, τίποτα. Έπρεπε να πάρω το νόμο στα χέρια μου εγώ. Τι να κάνω; Τα παιδάκια μου θα γυρίσουν πίσω; Μόνο το εγγόνι μου θα μείνει παρηγοριά μου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments