Διεθνή

Κορωνοϊός Βρετανία: Ο εμβολιασμός μείωσε τα κρούσματα κατά 60%

Κορωνοϊός Βρετανία: Ο εμβολιασμός μείωσε τα κρούσματα κατά 60%
Κορωνοϊός Βρετανία: Το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Αγγλία οδήγησε σε μείωση των λοιμώξεων κατά 60%.

Αισιόδοξα νέα έρχονται αυτή τη φορά από την Βρετανία. Το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού φαίνεται πως αποδίδει, καθώς παρατηρήθηκε πως τα κρούσματα της νόσου covid-19 στη χώρα μειώθηκαν κατά 60%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας συνεχιζόμενης μελέτης στην Βρετανία. Υπενθυμίζουμε ότι η Βρετανία, παρόλο που αυτή τη περίοδο έχει χαλαρώσει το lockdown, αποφάσισε να διακόψει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε ηλικίες κάτω των 30.

Οι ερευνητές του Imperial College London διαπίστωσαν ότι οι μολύνσεις του  COVID-19 μειώθηκαν περίπου το 60% τον Μάρτιο, καθώς το lockdown επιβράδυνε την εξάπλωση του ιού. Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ήταν λιγότερο πιθανό να μολυνθούν καθώς επωφελήθηκαν περισσότερο από το πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο αρχικά επικεντρώθηκε σε ηλικιωμένους.

Πώς ο εμβολιασμός μείωσε τις λοιμώξεις Covid-19

Ο Πολ Έλιοτ, διευθυντής του προγράμματος REACT, δήλωσε πως η «ικανοποιητική μείωση στις μολύνσεις» είναι «πραγματικά καλό νέο» και «δείχνει ότι οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση». Ενώ αντανακλά τους τρεις μήνες του lockdown, αποτελεί επίσης ένδειξη πως η εκστρατεία εμβολιασμού έχει αποτέλεσμα, δήλωσε ο Έλιοτ.

«Τα ποσοστά (των μολύνσεων) είναι σαφώς χαμηλότερα στην ομάδα που έχει εμβολιασθεί περισσότερο, η οποία είναι, σύμφωνα με τα δεδομένα μας, οι ηλικίες 65-74 και οι ηλικίες 75 συν», πρόσθεσε μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Έτσι πιστεύω πως αρχίζουμε να βλέπουμε … το αποτέλεσμα των εμβολιασμών».

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η σχέση μεταξύ λοιμώξεων και θανάτων αποκλίνει, «υποδηλώνοντας ότι οι λοιμώξεις μπορεί να είχαν ως αποτέλεσμα λιγότερες νοσηλείες και θανάτους από την έναρξη του εκτεταμένου εμβολιασμού». Ωστόσο, οι ερευνητές συνέστησαν προσοχή, λέγοντας ότι τα ποσοστά μόλυνσης μειώθηκαν στο τέλος της υπό μελέτης περιόδου καθώς η κυβέρνηση προχώρησε στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο.

Το επόμενο βήμα για την άρση του τρίτου εθνικού lockdown στην Αγγλία έχει προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου, όπου και θα επιτραπεί το εκ νέου άνοιγμα καταστημάτων, όπως κομμωτήρια, γυμναστήρια, παμπ και εστιατόρια.

Σημειώνεται ότι μελέτη του Imperial College διεξάγει εξετάσεις επιχρίσματος σε ένα τυχαίο δείγμα ατόμων σε όλη την Αγγλία κάθε μήνα. Στον τελευταίο γύρω εξετάστηκαν περισσότερα από 140.000 άτομα από τις 11 Μαρτίου έως τις 30 Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments