Lifestyle

Γιώτα Γρίβα: Το έχω καημό που δεν μεγάλωσα στην Ελλάδα

Γιώτα Γρίβα: Το έχω καημό που δεν μεγάλωσα στην Ελλάδα
Γιώτα Γρίβα: «Είμαι από οικογένεια Σαρακατσάνων που εγκλωβίστηκε στη Βουλγαρία», είπε σε συνέντευξή της η τραγουδίστρια.

Η Γιώτα Γρίβα ήταν καλεσμένη στο «The 2night show» και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου το βράδυ της Τετάρτης (7/4). Η γνωστή τραγουδίστρια στη συνέντευξη που παραχώρησε «άνοιξε την καρδιά της» και μίλησε για την επιτυχημένη της πορεία στα δημοτικά τραγούδια, για την τιμητική αναγνώριση από την Φυλιώ Πυργάκη ως άξια διάδοχό της, αλλά και για τα πανηγύρια που γεμίζουν με κόσμο κάθε καλοκαίρι.

Γιώτα Γρίβα: Ο σύζυγός μου είναι δώρο Θεού

Επίσης, αναφέρθηκε στα παιδιά και τον σύζυγό της λέγοντας πως είναι δώρο Θεού στη ζωή της αλλά και στα παιδικά της χρόνια στην Βουλγαρία. Μάλιστα, είπε ότι έχει μεγάλο καημό που δεν φοίτησε σε ελληνικό σχολείο. Δεν διδάχτηκε ποτέ τα ελληνικά, παρά ελάχιστα, στις διάφορες κατασκηνώσεις που φιλοξενούνταν το καλοκαίρι τα χρόνια που ακολούθησαν το άνοιγμα των συνόρων. Όπως είπε, ό,τι ελληνικά έμαθε τα έμαθε στο σπίτι της, από την οικογένειά της και, στη συνέχεια, στην Ελλάδα όπου μετακόμισε σε ηλικία 23 ετών.

Στη συνέχεια εξήγησε πως η οικογένειά της ήταν από τους Σαρακατσάνους που τους «έπιασε» το σφράγισμα των συνόρων μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και βρέθηκαν αποκλεισμένοι στη Βουλγαρία. Εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε. Φοίτησε σε μουσικό σχολείο, γυμνάσιο και στη μουσική ακαδημία της Φιλιππούπολης, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ευρωπαϊκή μουσική. Όσο για την αγάπη της στην ελληνική δημοτική παράδοση, η τραγουδίστρια εξήγησε πως οι Σαρακατσάνοι της Βουλγαρίας κράτησαν ζωντανή την αρχαία μουσική παράδοση της φυλής τους, με την οποία γαλουχήθηκε.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα είπε η Γιώτα Γριβά μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου:

Γιώτα Γρίβα: Λίγα λόγια για την καριέρα της

Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά της ήταν «Μας πήρε η μέρα και αυγή» το 2002 ακολούθησαν το «Σαρακατσάνικο φλουρί», «Πιστά στην παράδοση», «Γιασεμάκι μου», καθώς και πολλές συμμετοχές. Από το 2003 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Δισκογραφία

  • 2002 – Μας Πήρε Η Μέρα Και Η Αυγή
  • 2002 – Σαρακατσάνικο Φλουρί
  • 2004 – Πιστά Στην Παράδοση
  • 2007 – Γιασεμάκι Μου
  • 2008 – Και γλέντι και χορός
  • 2010 – Έλα ν’ αλλάξουμε καρδιές
  • 2010 – Πανηγύρι στο Βλάσι
  • 2012 – Απόψε ήρθε να με δεί
  • 2012 – Σταθερές Αξίες
  • 2013 – Πανηγύρι στο Λούρο
  • 2013 – Ζωντανό Στ’ Αγρίμια
  • 2016 – Άσε τα καμώματα
  • 2017 – Εδώ Υπάρχει Θέμα

Single

  • 2018 – Έχασα τη Γη
  • 2019 – Κοίτα Η Μοίρα Πως Τα Φέρνει
  • 2019 – Έγινες Καψούρα
  • 2019 – Τι Πάθαμε
  • 2019 – Πάλι Μπέρδεμα Θα Γίνει
  • 2019 – Μη Σταματάς Να Μ’Αγαπάς
  • 2019 – Να μ’αγαπάς
  • 2020 – Μη Μου Λες Για Τα Μάτια Του Τίποτα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments