Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα είναι ένα Κράτος Δικαίου

Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα είναι ένα Κράτος Δικαίου
Σακελλαροπούλου: Η πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τα όσα ενώνουν Ελλάδα και Ευρώπη στον χαιρετισμό στο συνέδριο του Economist.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο του περιοδικού Economist. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, η ίδια επισκέφτηκε το εμβολιαστικό κέντρο του δήμου Ελληνικού (Κέντρο Ξιφασκίας), με τον υφυπουργό Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να εκτελεί χρέη ξεναγού.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τον χαιρετισμό της στο συνέδριο, τόνισε  «Απέναντι στην αβεβαιότητα του καιρού μας, η ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια.»

Σακελλαροπούλου:  “Η Ελλάδα μετέχει και ανταποκρίνεται στις κοινές προκλήσεις της Ευρώπης”

Η Πρόεδρος υπογράμμισε ότι με τη στενή συνεργασία των εταίρων της, η Ελλάδα μετέχει και ανταποκρίνεται στις κοινές προκλήσεις της Ευρώπης, όπως η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, η θωράκιση των υγειονομικών δομών και της κοινωνικής συνοχής.

Αλλά και  η προστασία της απασχόλησης και η άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης, η ενίσχυση των παραγωγικών δομών της χώρας, η διοχέτευση επενδύσεων στην ψηφιακή αναβάθμιση, η ενεργειακή μετάβαση της χώρας στις απαιτήσεις της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Σακελλαροπούλου:  “Η Ελλάδα ζει την μακροβιότερη περίοδο ώριμου δημοκρατικού βίου”

Υπενθύμισε, επίσης, ότι από το 1974 η Ελλάδα ζει τη μακρότερη περίοδο ώριμου και εμπεδωμένου δημοκρατικού βίου, σημειώνοντας: «Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η χώρα μας μετέχει στο πλέγμα της διεθνούς οικονομικής αλληλεξάρτησης ως το ένατο παλαιότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα πριν από 40 χρόνια ολοκλήρωσε την πορεία ανεξαρτησίας της Ελλάδας, που ξεκίνησε πριν από 200 χρόνια. Η χώρα μας είναι πλέον ένα ισχυρό Κράτος Δικαίου, με θεσμικές εγγυήσεις και αποτελεσματική προστασία των ατομικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων».

Σακελλαροπούλου:  “Η Ελλάδα έχει μία ιστορία προόδου και επιτυχίας”

Παράλληλα, τόνισε ότι στον μακρό ιστορικό χρόνο, η Ελλάδα των τελευταίων διακοσίων ετών αποτελεί συνολικά μια ιστορία προόδου και επιτυχίας, σημειώνοντας, ότι αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν υπήρξαν και λάθη. «Στην τελευταία κρίση χρέους της δεκαετίας του 2010, η Ελλάδα πλήρωσε ένα βαρύτατο τίμημα για τα λάθη του παρελθόντος», υπενθύμισε.

Ωστόσο, επισήμανε, ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί άντεξαν, και η κοινωνία επανεπιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, υπογραμμίζοντας: «Η κρίση συνέβαλε στη συλλογική μας αυτογνωσία και τη δημοσιονομική μας υπευθυνότητα. Η Ευρώπη βγήκε και αυτή σοφότερη από τη δοκιμασία της τελευταίας δεκαετίας». Σακελλαροπούλου

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments