Κόσμος

Sputnik εμβόλιο: Τέσσερις θάνατοι μετά τη χορήγηση

Sputnik εμβόλιο: Τέσσερις θάνατοι μετά τη χορήγηση
Sputnik εμβόλιο: Νέα περιστατικά ανέκυψαν από το εμβόλιο Sputnik V, καθώς μετά τον εμβολιασμό τους υπήρξαν τέσσερις θάνατοι.
Sputnik εμβόλιο: Νέα περιστατικά ανέκυψαν από το εμβόλιο Sputnik V, καθώς μετά τον εμβολιασμό τους υπήρξαν τέσσερις θάνατοι.

Το εμβόλιο Sputnik εμφάνισε νέες παρενέργειες. Μετά την ανακοίνωση του ΕΜΑ, σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου Astrazeneca, η Ευρώπη αναζητά λύσεις στην Ρωσία και συζητά με τον Πούτιν σχετικά με το εμβόλιο Sputnik V. Ήδη η Γερμανία έχει κάνει γνωστό, ότι θα ξεκινήσει σύντομα συζητήσεις με τη Ρωσία για το Sputnik V.

Πιο συγκεκριμένα, ο EUobserver μεταδίδει πως τέσσερα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Sputnik V, έχασαν την ζωή τους λίγο αργότερα. Οι τρεις ήταν γυναίκες ηλικίας 51, 69 και 74. Οι θάνατοι σχετίστηκαν με προβλήματα στην καρδιά.

Sputnik εμβόλιο

Οι επιπλοκές

Βάσει των πληροφοριών του EUobserver, οι θάνατοι σχετίστηκαν με τους πνεύμονες και το ζάχαρο και μπορεί να σχετίζονται ή να μη σχετίζονται με το εμβόλιο, σημειώνεται στα αρχεία του RosPotrebNadzor, του ρωσικού φορέα που είναι υπεύθυνος για τη χορήγηση των εμβολίων.

Έξι ακόμη Ρώσοι παρουσίασαν επιπλοκές μετά τη χορήγηση του εμβολίου, σύμφωνα με τα ίδια αρχεία. Είναι κυρίως νεαροί άνδρες και γυναίκες, ένας εκ των οποίων είναι μόλις 25 ετών. Βίωσαν μια σειρά συμπτωμάτων, όπως αναπνευστικές δυσκολίες, σπασμούς, οίδημα, μυική αδυναμία, υψηλή πίεση, πονοκεφάλους, ζαλάδες και πυρετό μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Οι παρατηρήσεις για το εμβόλιο Sputnik

«Κατά την διάρκεια της περιόδου που έπεται του εμβολιασμού, παρατηρούμε σπάνια περιστατικά μόλυνσης ατόμων που έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου και μεμονωμένα περιστατικά μόλυνσης σε άτομα που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και στους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί μετά τον εμβολιασμό η διάρκειας 21 ημερών περίοδος που απαιτείται για να αποκτηθεί η ανοσία», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Ο Γκίντσμπουργκ δήλωσε επίσης ότι εμβολιασμένος και προστατευμένος από τον κορωνοϊό θεωρείται κάποιος που έχει κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου και έχουν περάσει τρεις εβδομάδες. «Οι παρατηρήσεις μας δείχνουν ότι στα άτομα νεαρής ηλικίας η ανοσία κατά κανόνα διαμορφώνεται γρηγορότερα απ’ ό,τι στα άτομα μεγάλης ηλικίας και ιδιαίτερα σ’ εκείνους που είναι άνω των 60 ετών για τους οποίους απαιτείται περισσότερος χρόνος», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Επέστησε επίσης την προσοχή σε όλους όσους έχουν εμβολιαστεί να συνεχίσουν να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας: να φορούν μάσκες, να πλένουν τα χέρια τους και να τηρούν τις αποστάσεις, ιδιαίτερα την περίοδο μεταξύ της πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου και για τρεις εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό να το κάνουν άτομα άνω των 60 ετών, καθώς όπως είπε ο κίνδυνος να μολυνθούν και να έχουν επιπλοκές είναι εξαιρετικά μεγάλος και αυτό το βλέπουμε στην πράξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments