Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ο συνωστισμός έφερε επέμβαση της ΕΛΑΣ

Θεσσαλονίκη: Ο συνωστισμός έφερε επέμβαση της ΕΛΑΣ
Θεσσαλονίκη: Εικόνες συνωστισμού σημειώθηκαν το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Χρειάστηκε παρέμβαση της Αστυνομίας.

Συνωστισμός παρατηρήθηκε τοαπόγευμα και βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, με την Αστυνομία να απομακρύνει τον κόσμο που είχε συνωστιστεί.

Αντίστοιχα περιστατικά σημειωθηκαν στην κηδεία του αρχιμανδρίτη, Σαράντη Σαράντου και στη Θεσσαλονίκη, στο ΑΠΘ.

Θεσσαλονίκη: Πολυκοσμία έξω από μπαρ

Πεζές περιπολίες μοτοσικλετιστές αλλά και περιπολικά χρησιμοποιήθηκαν για να ζητήσουν από τον κόσμο να απομακρυνθεί μπροστά από τα καφέ μπαρ στα οποία επικράτησε μεγάλος συνωστισμός στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός σε καταστήματα

Σε πολλά από τα καταστήματα είχαν σχηματιστεί ουρές δεκάδων ατόμων που περίμεναν υπομονετικά να πάρουν τον καφέ και πάρα πολλοί το ποτό τους το οποίο όμως στη συνέχεια καταναλώνουν έξω από το μαγαζί και όχι σε κάποιο άλλο μέρος μόνοι τους.

Το αδιαχώρητο επικράτησε στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, στις οδούς Μητροπόλεως, Καρόλου Ντηλ και Αλεξάνδρου Σβώλου, στα Λαδάδικα, στη Στ. Κάλαρη, καθώς και στα γύρω στενά. Αποτέλεσμα της παραπάνω εικόνας είναι να παρεμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις η αστυνομία ζητώντας από το πλήθος να απομακρυνθεί, πολλές φορές όμως χωρίς αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι μερικοί καταστηματάρχες ζητούν από τον κόσμο να απομακρυνθεί μπροστά από τις επιχειρήσεις τους

Θυμίζουμε, τέλος, πως στη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκαν σήμερα 391 νέα κρούσματα, αριθμός αρκετά πιο πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών που είναι 338, 14 , και με τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους να φτάνουν πλέον το σημαντικό 35.22. Την ίδια στιγμή το πλακόστρωτο της νέας παραλίας είναι πλημμυρισμένο από κόσμο που είτε κάνει τη βόλτα του, είτε αθλείται, ενώ δεν υπάρχει ούτε για δείγμα ελεύθερο παγκάκι η πεζούλι για να καθίσει κάποιος.

Μόσιαλος: Αναπόφευκτες οι εικόνες συνωστισμού

Ως αναπόφευκτες χαρακτήρισε τις εικόνες συνωστισμού, μιλώντας για το φαινόμενο που παρατηρήθηκε σήμερα 10/4 στην Ερμού ο καθηγητής, παρατηρώντας πως τουλάχιστον, πάνω από το 80% των πολιτών φορούσαν μάσκα ενώ αντιθέτως στην Βρετανία ούτε το 10% όσων κυκλοφορούν δεν το κάνει. «Επομένως κάτι κάνουμε καλύτερα στην Ελλάδα» τόνισε και πρόσθεσε πως όπως γνωρίζουμε σε εξωτερικούς χώρους οι πιθανότητες της διασποράς του κορωνοιού είναι πολύ μικρή, 18-19 φορές μικρότερη σε σύγκριση με τους εσωτερικούς χώρους.

«Άρα υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει ένα μικρό ρίσκο, αυτό είναι αναπόφευκτο εφόσον πάμε σε μερική χαλάρωση αλλά δεν αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο όσο πολλοί πιστεύουμε» συνόψισε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments