Διεθνή

Johnson & Johnson: Το CDC λέει ναι στο εμβολίο

Johnson & Johnson: Το CDC λέει ναι στο εμβολίο
Εμβόλιο Johnson & Johnson: Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ συνιστούν να συνεχιστεί η χορήγηση του εμβολίου, παρά τις παρενέργειες που έχουν γίνει γνωστές.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ συνιστούν να συνεχιστεί η χορήγηση του εμβολίου της εταιρίας Johnson & Johnson, παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το εν λόγω εμβόλιο. Συγκεκριμένα, τα πέντε καταγεγραμμένα περιστατικά θρομβώσεων έχουν προκαλέσει… πονοκέφαλο στον ΕΜΑ, ο οποίος διεξήγαγε έρευνα σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Παρά τις τις πληροφορίες για παρενέργειες που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) υποστηρίζουν ότι πρέπει να συνεχιστεί η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson Σύμφωνα με το CDC, οι τελευταίες έρευνες δεν βρήκαν κάποιο ζήτημα ασφάλειας ή κάποιο λόγο ανησυχίας, με τις υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ να συστήνουν, επομένως, τη συνέχιση χορήγησης του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα, δύο εμβολιαστικά κέντρα στις ΗΠΑ, ένα στη Βόρεια Καρολίνα και ένα στο Κολοράντο, ανέστειλαν τη λειτουργία τους, μετά από παρενέργειες που σημειώθηκαν έπειτα από το εμβόλιο της Johnson & Johnson, όπως ζαλάδα και ναυτία.

Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων μπήκε και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, μετά την αναφορά τεσσάρων περιστατικών θρομβώσεων, ένα εκ των οποίων ήταν θανατηφόρο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στρέφει την προσοχή του στο εμβόλιο της Johnson & Johnson, καθώς έχουν αναφερθεί περιστατικά θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για το εμβόλιο της AstraZeneca, ύστερα από τις δεκάδες αναφορές περί θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει καταγράψει μέχρι στιγμής τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων, ένα εκ των οποίων οδήγησε σε θάνατο, τα οποία παρατηρήθηκαν μετά την χορήγηση του εμβολίου της εταιρία Johnson & Johnson. Εξάλλου, έχουν καταγραφεί πέντε περιστατικά του συνδρόμου τριχοειδούς διαρροής, κατόπιν του εμβολίου της AstraZeneca.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments