Αθλητισμός

ΠΑΣ Γιάννενα – Λαμία: 1-2

ΠΑΣ Γιάννενα – Λαμία: 1-2
ΠΑΣ Γιάννενα - Λαμία: Νίκη - χρυσάφι και, μάλιστα, με ανατροπή πέτυχαν οι Φθιώτες. Πλέον είναι στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Λαμία νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννενα με ανατροπή και «εκτοξεύτηκε» στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού μετά την 3η αγωνιστική στα play out της Super League. Θυμίζουμε ότι σχετικά με τα play offs, ο Ολυμπιακός στέφθηκε χθες πρωταθλητής για 46η φορά στην ιστορία του.

H νίκη της Λαμίας ήρθε δια… ποδός του Μίλος Ντέλετιτς. Με ασίστ στον Τζανετόπουλο (47’) και γκολ στο 82’ ο Σέρβος μεσοεπιθετικός «υπέγραψε» το «τρίποντο» των Φθιωτών, που «γύρισα» στο δεύτερο ημίχρονο το σε βάρος τους 1-0 απ’ το τέρμα του Μπρένερ στο 10’. Επέκτειναν έτσι το αήττητο σερί τους σε 5 αγώνες (3 νίκες, 2 ισοπαλίες) και ανέβηκαν στην 9η θέση, 7 βαθμούς πάνω απ’ τη 13η ΑΕΛ.

ΠΑΣ Γιάννενα - Λαμία: 1-2

ΠΑΣ Γιάννενα – Λαμία: 1-2

ΠΑΣ Γιάννενα – Λαμία: Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά με τον Τζανδάρη να χάνει μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 4’, όταν από φάουλ του Ντέλετιτς και κόντρες στην άμυνα του ΠΑΣ, η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του, αλλά το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε απ’ τον Λοντίγκιν με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο 5’ από διώξιμο του Επασί και κεφαλιά με τη μία του Κάστρο, ο Ελευθεριάδης είδε τη μπάλα να έρχεται προς το μέρος του και γνωρίζοντας πως ο γκολκίπερ της Λαμίας βρισκόταν εκτός εστίας, επιχείρησε ψαλιδάκι, αλλά ο Γάλλος τερματοφύλακας έτρεξε και πρόλαβε τη μπάλα.

Στο 7’ ο Καρτάλης είχε σουτ λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βύντρα δεν κατάφερε από κοντά να δώσει προβάδισμα στην ομάδα της Φθιώτιδας. Το γκολ εντέλει ήρθε απ’ τον ΠΑΣ στο 10ο λεπτό, όταν από κόρνερ του Καρτάλη, ο Παντελάκης έπιασε μία πρώτη κεφαλιά κι ο Μπρένερ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 1-0 για την ομάδα των Ιωαννίνων.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και με εξαίρεση ένα σουτ του Μαρτίνες στο 38’ που πέρασε λίγο άουτ, δεν καταγράφηκε άλλη σημαντική στιγμή στο πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία έφερε πολύ γρήγορα το ματς στα ίσα, με κεφαλιά του Τζανετόπουλου στο 47’, ο οποίος νίκησε στον… αέρα τους Κάστρο και Εραμούσπε, έπειτα από καλοτραβηγμένη εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς.

Ένα λεπτό μετά (48’), ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να χριστεί ξανά σκόρερ, αλλά αυτή τη φορά σε… βάρος της ομάδας του, όταν από το φάουλ του Καρτάλη έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω, η οποία χτύπησε στη συμβολή των δοκαριών κι εν συνεχεία απομακρύνθηκε απ’ την άμυνα της Λαμίας.

Στο 64’ ο Παμλίδης, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, ενώ στο 71’ ο Ντέλετιτς βρέθηκε σε πολύ καλή θέση από κόρνερ του Μπιάρνασον και σούταρε με τη μία, αλλά ο Βύντρα επενέβη σωτήρια και έδιωξε.

Στο 74’ η Λαμία έφτασε κοντά στην ανατροπή. Ο Ντέλετιτς βγήκε σε θέση βολής μετά από κεφαλιά πάσα του Καραμάνου, ο Λοντίγκιν έκανε κακή έξοδο, όμως το πλασέ του Σέρβου μεσοεπιθετικού βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Τρία λεπτά αργότερα (77’) ο Παμλίδης βρέθηκε ξανά σε θέση βολής από δεξιά και σούταρε δυνατά, αλλά ο Επασί έδειξε ξανά πολύ καλά αντανακλαστικά και στο 82’ ήρθε η μεγάλη ανατροπή για την ομάδα της Λαμίας. Από εξαιρετική συνεργασία των Ντέλετιτς-Βασιλακάκη, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή κι αυτή τη φορά δεν αστόχησε κάνοντας το 2-1 γα τη Λαμία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννενα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (63’ Σάλιακας), Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν (23’ λ. τρ. Πήλιος), Καρτάλης (63’ Παμλίδης), Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (83’ Γροσδάνης), Ελευθεριάδης (83’ Λιάσος), Μιλιντσεάνου.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες, Βύντρα, Τζανδάρης, Ντέλετιτς (88′ Γκούγκα), Μπεχαράνο, Μπιάρνασον (76’ Βασιλακάκης), Καραμάνος.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των play out

Bόλος – Παναιτωλικός 3-1

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 0-0

Ατρόμητος – ΑΕΛ 0-1

Δευτέρα 12 Απριλίου

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-2

Η βαθμολογία

Βόλος 38

ΠΑΣ Γιάννενα 34

Απόλλων Σμύρνης 30

Λαμία 30

Ατρόμητος 29

ΟΦΗ 24

ΑΕΛ 23

Παναιτωλικός 21

ΠΑΣ Γιάννενα – Λαμία: Τα highlights

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments