Ελλάδα

Νίκος Δανίκας: Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος μαέστρος

Νίκος Δανίκας: Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος μαέστρος
Νίκος Δανίκας: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προξένησε η είδηση του θανάτου του μεγάλου μαέστρου.

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός μαέστρος Νίκος Δανίκας, ο οποίος είχε «χρυσές» συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου και αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Άλλη μία απώλεια για τον πνευματικό χώρο της χώρας μας, καθώς σήμερα έγινε γνωστό πως απεβίωσε η δημοσιογράφος Έννυ Μαγιάση, ενώ πριν λίγες μέρες έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων ο γνωστός σκηνοθέτης Τάκης Βουγιουκλάκης.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του μεγάλου μαέστρου έκανε γνωστή η τραγουδίστρια Πωλίνα, μέσα από μία ανάρτησή της στα social media. Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ο Νίκος Δανίκας δεν μένει πια εδώ.. …καλό ταξίδι αγαπημένε μου τα χρόνια που ζήσαμε στο μαγικό υπόγειο της Μέδουσας θα ναι πάντα στην καρδιά μου».

Το συγκινητικό αντίο του Κώστα Μακεδόνα

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας, προκειμένου να αποχαιρετίσει τον Νίκο Δανίκα.

«Μας έφυγε ο Ντάνυ μας, ο σπουδαίος Μαέστρος Νίκος Δανίκας. Μέγιστος μουσικός και δάσκαλος, εξαιρετικός συνεργάτης, μοναδικός φίλος. Όλα αυτά που έμαθα δίπλα του, οι «ουσίες κι οινοπνεύματα» που μου εμπιστεύτηκε, οι μεγάλες επιτυχίες που ζήσαμε μαζί επί σκηνής και τα απίστευτα γέλια που κάναμε παρέα, θα τον κρατάνε πάντα ζωντανό στη μνήμη μου και στην καρδιά μου. Καλό ταξίδι Νίκο μου».

O Nίκος Δανίκας ήταν ο πατέρας του γνωστού ηθοποιού Κωνσταντίνου Δανίκα, που αυτή την περίοδο τον βλέπουμε στις Άγριες Μέλισσες να ερμηνεύει μοναδικά τον ρόλο του Φανούρη.

Ο Νίκος Δανίκας μέσα από τα δικά του λόγια

Ο Νίκος Δανίκας υπήρξε μία από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες της τηλεόρασης τη δεκαετία του ’90, έχοντας αναλάβει τη μουσική επένδυση κορυφαίων σόου όπως αυτό που παρουσίαζε ο Γιώργος Μαρίνος.

Ο Νίκος Δανίκας ήταν αντιστάρ καθώς παρά το γεγονός ότι ήταν κορυφαίος στο είδος του, απείχε από κοσμικότητες και δημοσιογραφικά μικρόφωνα.

Σπάνια μιλούσε για τον εαυτό του και την πορεία του ενώ σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις του είχε πει για τη ζωή του: «Αυτή η μαγική ζωή ξεκίνησε σε ένα παλκοσένικο, όπου οι γονείς μου ήταν μπουλουξήδες, η μάνα μου με γέννησε επάνω στο παλκοσένικο μόλις έκλεισε η αυλαία και τελείωσε η παράσταση. Από αυτούς πήρα το ταλέντο και την αγάπη για την μουσική, σαν παιδί άκουγα επειδή εκεί στα μπουλούκια έπαιζαν μουσική πριν αρχίσει η παράσταση, ο πατέρας μου έπαιζε κιθάρα και ένας άλλος ακορντεονίστας, εκεί ήτανε και τα πρώτα μου βήματα.

Όταν εγκαταστάθηκα πια στην Αθήνα, και πήγα στο Ωδείο, περπατούσα με τα πόδια να πάω στο Ωδείο που ήτανε 2-3 χιλιόμετρα και στην διαδρομή ενορχήστρωνα όλη την ορχήστρα μέσα στο μυαλό μου, δεν χρειαζόμουν ούτε χαρτιά, ούτε μολύβια ή μικρόφωνα που βγήκαν αργότερα. Ήμουνα μουσικός για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, από παιδί άρχισα να παίζω, στην αρχή ακορντεόν και μετά για να γλυτώσω από το βάρος του ακορντεόν πήρα το πρώτο μου keyboard».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments