Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: 55 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική

ΠΟΕΔΗΝ: 55 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική
ΠΟΕΔΗΝ: Κρίσιμη η κατάσταση για τα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπου δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Συγκεκριμένα, στην Αττική οι ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έφτασαν τους 55, εκ των οποίων οι 30 εξ αυτών να βρίσκονται παραπάνω από τρεις μέρες εκτός ΜΕΘ. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες η ΠΟΕΔΗΝ είχε γνωστοποιήσει πως ξεκίνησαν στην Αττική οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ.

«Η κατάσταση δεν είναι καλή. Ο ιός επιτίθεται με σφοδρότητα, οι αντοχές του συστήματος εξαντλήθηκαν καθώς επίσης και οι εφεδρείες του. Η εντύπωση που δίνεται της σταθεροποίησης, το Πάσχα στο χωριό χωρίς μαζικούς προληπτικούς ελέγχους με μοριακό τεστ δωρεάν είναι επικίνδυνο μήνυμα στη κοινωνία», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

«Γεμίζουν» ανησυχητικά οι ΜΕΘ στην Αττική

Χθες, Κυριακή, εφημέρευε το Ιπποκράτειο και εισήχθησαν 75 περιστατικά κορωνοϊού με βαριά συμπτωματολογία, οι περισσότεροι από κάθε εφημερία, αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, επισημαίνοντας πως ήταν νέοι άνθρωποι ηλικίας 45 με 60 ετών. Ο ίδιος προσθέτει ότι άνοιξαν ακόμη οκτώ κλίνες ΜΕΘ σε χειρουργικές αίθουσες φτάνοντας τις 24 κλίνες ΜΕΘ και γέμισαν αμέσως.

Σε ό,τι αφορά στο νοσοκομείο της Νίκαιας, υπογραμμίζει πως δεν διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ κορωνοϊού. Τα νοσοκομεία με ΜΕΘ εξυπηρετούν δικά τους περιστατικά με προτεραιότητα, ενώ κάνει λόγο για τραγωδία για όποιο ασθενή τύχει να νοσηλευτεί στη Νίκαια – στο οποίο νοσηλεύονται 160 περιστατικά κορωνοϊού- και χρειαστεί διασωλήνωση, αφού παραμένει επί μέρες σε θάλαμο. ΜΕΘ

Θεσσαλονίκη: Ξαναζούν ημέρες Νοεμβρίου

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση θυμίζει ημέρες Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Χθες εφημέρευε το ΑΧΕΠΑ και σε αυτό προσήλθαν 200 θετικά περιστατικά κορωνοϊού και έγιναν 75 εισαγωγές, σημειώνει και προσθέτει πως τα έκτακτα γενικά περιστατικά που πήγαιναν στο ΑΧΕΠΑ διακομίζονταν στις ιδιωτικές κλινικές.

Το ΑΧΕΠΑ νοσηλεύει σήμερα 185 περιστατικά κορωνοϊού και τον Νοέμβριο νοσήλευε 220 περιστατικά, ενώ οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με 30 διασωληνωμένους ασθενείς.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ έχουν ως εξής:

  • ΝΙΚΑΙΑ: 17
  • ΤΖΑΝΕΙΟ: 4
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 2
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 6
  • ΕΡΥΘΡΟΣ: 6
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 5
  • ΓΟΝΚ: 2
  • ΛΑΙΚΟ: 2
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 9 σε λίστα αναμονής
  • ΕΛΠΙΣ: 4 σε αυτοσχέδιο θάλαμο ΜΑΦ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments