Ελλάδα

Θεσσσαλονίκη: Καταγγελία 29χρονης ότι τρία άτομα ασέλγησαν σε βάρος της

Θεσσσαλονίκη: Καταγγελία 29χρονης ότι τρία άτομα ασέλγησαν σε βάρος της
Θεσσσαλονίκη: Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τέσσερα άτομα γνωστά της, την επιβίβασαν δια της βίας σε αυτοκίνητο και την οδήγησαν σε αγροτική περιοχή.

Την καταγγελία στην οποία προέβη 29χρονη ότι τρία άτομα ασέλγησαν σε βάρος της, ερευνά η Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τέσσερα άτομα γνωστά της, την επιβίβασαν δια της βίας σε αυτοκίνητο και την οδήγησαν σε αγροτική περιοχή. Ωστόσο να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα σοκαριστικές καταγγελίες έγιναν και από τον χώρο της ενόργανης γυμναστικής. 

Όπως μετέδωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, εκεί, τρία διαφορετικά άτομα, άγνωστα σε αυτήν, προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Η 29χρονη έκανε την καταγγελία χθες το απόγευμα, στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων.

Σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του αθλητισμού

Καταγγελίες στην ενόργανη γυμναστική, για βασανιστήρια, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και ψυχολογική βία ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από επιστολή 22 αθλητών και αθλητριών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο δρόμος που άνοιξε η Σοφία Μπεκατώρου με τη δική της στάση έχει συνέχεια. Άλλωστε, πριν από λίγο καιρό μίλησαν και αθλήτριες της κολύμβησης για τη σεξουαλική κακοποίησή τους από παράγοντα κολυμβητικού συλλόγου.

Στόχος των 22 αθλητών και αθλητριών είναι να γίνουν γνωστά όσα συμβαίνουν στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής και να υπάρξει κάθαρση. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι συγκεκριμένοι αθλητές και αθλήτριες ξεκινούν την καταγραφή των περιστατικών που καταγγέλλουν από το 1985 και κάνουν λόγο για ένα «κοινό μυστικό» σε σχέση με τις προπονητικές μεθόδους, που έφταναν ή ξεπερνούσαν τα όρια του βασανισμού.

Αναφέρονται σε σωματικές τιμωρίες, υποχρεωτικές νηστείες, ψυχολογική κακοποίηση και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Μάλιστα, όλα αυτά γινόντουσαν την περίοδο που ήταν -κυριολεκτικά- παιδιά.

Οι περισσότεροι σημειώνουν ότι ξεκίνησαν την ενασχόληση με το άθλημα από την ηλικία των 5 ετών, ενώ στα 9 τους είχαν ήδη συμμετοχές σε αγώνες, είτε σε συλλογικό είτε σε διεθνές επίπεδο. Στην καταγγελία αναφέρονται σε «σύστημα» που υπάρχει στον χώρο της ενόργανης και όχι απλά σε κάποια μεμονωμένα γεγονότα.

Στην επιστολή σημειώνεται: «Οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές – τριες τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και στο σώμα, καθώς επίσης με κλωτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Άρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης μέχρι το σημείο εκκίνησης για να επαναλάβουν το πρόγραμμά τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα».

Ενόργανη γυμναστική: Έψαχναν στα σκουπίδια για να φάνε

Ακόμα, τονίζεται ότι οι προπονητές πετούσαν αντικείμενα στα παιδιά και είχαν τον απόλυτο έλεγχο στη διατροφή τους. Το αποτέλεσμα ήταν κάποιοι αθλητές να υποσιτίζονται. Μάλιστα, αναφέρεται ότι κάποιοι απ’ αυτούς έψαχναν στα σκουπίδια στα ξενοδοχεία των αποστολών για να φάνε κάτι παραπάνω.

Για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Σε σχέση με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις αναφέρεται ότι: «Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγκάτο ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα την βελτίωση της ευλιγσίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη για να τους δείξουν “πως να κάνουν σωστά την άσκηση”. Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις που η παρενόχληση ήταν έξω από τα όρια της προπονητικής διαδικασίας. Πρόσωπα παρενοχλούσαν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά και τα συμβούλευαν να το κρατήσουν μυστικό. Όλο αυτό έφτασε σε σημείο εμμονής, με τα παιδιά να κρύβονται και να κλειδώνονται όπου μπορούσαν για να αποφύγουν τα άτομα αυτά».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι οι προπονητές ανάγκαζαν τον αθλητή ή την αθλήτρια να μείνει με τα εσώρουχα στην προπόνηση, ως μορφή «τιμωρίας» για τη λανθασμένη εκτέλεση κάποιας άσκησης.

Οι 22 αθλητές και αθλήτριες επιθυμούν να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, να δοθεί προσοχή στο ζήτημα, να προστατευτούν τα παιδιά που ασχολούνται με την ενόργανη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments