Τεχνολογία

Facebook: Πώς να διαβάζετε τα μηνύματα χωρίς να δει ο αποστολέας το «διαβάστηκε»

Facebook: Πώς να διαβάζετε τα μηνύματα χωρίς να δει ο αποστολέας το «διαβάστηκε»
Facebook: Ένας απλός και έξυπνος τρόπος για να μη βλέπει ο αποστολέας του μηνύματος το «διαβάστηκε», όταν είστε απασχολημένοι.

Είναι πολύ πιθανό να σας έχει τύχει να έρχεται ένα μήνυμα στο Facebook Messenger, αλλά να θέλετε να το διαβάσετε χωρίς να το καταλάβει αυτός που το έστειλε. Αυτο μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, είναι όμως επίσης πιθανό να μη θέλετε να φανελι πως αγνοείτε το συνομιλητή σας.

Να σημειωθεί πως πρόσφατα έγινε η αποκάλυψη ότι διέρευσαν εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών, εκ των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες στην Ελλάδα, για τους οποίους το Facebook δεν έδωσε κάποια ειδοποίηση. Facebook

Facebook: Το έξυπνο τρικ

Κι όμως υπάρχει ένα τρικ για να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Κάντε, λοιπόν, το εξής. Μόλις έρθει το μήνυμα στο Messenger, απενεργοποιήστε το Wi Fi και τα δεδομένα του κινητού σας.

Έπειτα μπείτε και διαβάστε το μήνυμα. Ξαναβγείτε από την εφαρμογή και ανοίξτε κανονικά και πάλι το internet. Θα έχετε διαβάσει το μήνυμα που σας ήρθε αλλά ο αποστολέας θα βλέπει απλώς ότι σας έχει παραδοθεί, σύμφωνα με το wifinews.

Facebook: Η μεγάλη διαρροή δεδομένων χρηστών

Την προσοχή συνιστά στους χρήστες των social media δίνει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μετά τη διαρροή αρχείων 533 εκατ. ατόμων από το Facebook, εκ των οποίων πάνω από 600.000 είναι από την Ελλάδα. Ειδικότερα, η Αρχή αναφέρει ότι «ένα σύνολο δεδομένων (dataset), τα οποία φαίνεται ότι προέρχονται από το Facebook, εμφανίστηκε σε ιστοσελίδα hacking και περιέχει αρχεία 533 εκατ. ατόμων και ένας σημαντικός αριθμός αυτών είναι χρήστες από την ΕΕ ενώ πάνω από 600.000 από την Ελλάδα.

Το Facebook δεν ειδοποίησε ούτε και σχεδιάζει να ειδοποιήσει στην παρούσα φάση τους 553εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι είδαν τα προσωπικά τους δεδομένα να διαρρέουν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας. Η διαρροή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι αριθμοί τηλεφώνων, τα ονοματεπώνυμα και οι διευθύνσεις των χρηστών, οφείλεται σε αδυναμία μιας λειτουργίας της πλατφόρμας πριν από το 2019.

Παράλληλα, το Facebook θα επιτρέπει σε κάθε χρήστη, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων, πολιτικών και ειδησεογραφικών site να καθορίζουν ποιος θα μπορεί να σχολιάζει και ποιος όχι, τις αναρτήσεις του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments