Πως Να

Πρωϊνό ξύπνημα: Πως να ξυπνάτε πιο εύκολα

Πρωϊνό ξύπνημα: Πως να ξυπνάτε πιο εύκολα
Πρωϊνό ξύπνημα: Όλοι λίγο πολύ καθημερινά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας πρέπει να ξυπνούν νωρίς, είτε για δουλειά, είτε για διάβασμα.

Μερικές φορές το πρωϊνό ξύπνημα είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που σε βοηθούν στο κομμάτι του να ξυπνήσεις νωρίς. Βέβαια υπάρχουν και τα λάθη που κάνουμε στο πρωϊνό ξύπνημα. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει και το λεμόνι, το οποίο έχει αρκετά οφέλη.

Προσπάθησε να βρεις κάτι ενδιαφέρον που έχεις να κάνεις στη μέρα σου και είναι σίγουρο ότι θα σηκώνεσαι πολύ πιο εύκολα. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να σηκωθεί νωρίς επειδή πρέπει αλλά επειδή θέλεις. Βρες κάτι που να σου δίνει κίνητρο τα πρωινά, διάβασε ένα βιβλίο που σου αρέσει για παράδειγμα ή ξεκινά την ημέρα σου με κάποιο είδος άσκησης που σου ταιριάζει και ανυπομονείς να κάνεις.

Η δυσκολία σου να ξυπνήσεις νωρίς δεν είναι 100% πνευματική. Σίγουρα παίζει ρόλο το πόσο κοιμάσαι και το πώς κοιμάσαι. Είναι προφανές, αλλά θα σε βοηθήσει να πηγαίνεις για ύπνο μια φυσιολογική ώρα αν θες να ξυπνάς νωρίς. Επίσης, δώσε βάση στη διατροφή σου και τη φυσική σου δραστηριότητα. Οι συνήθειες αυτές επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα ενέργειας και τον ύπνο σου.

Μην πατάς ποτέ το snooze.

Δεν θα σου δώσει ποιοτικό ύπνο, το σώμα και το μυαλό σου δεν θα ξεκουραστούν περισσότερο – απλά θα χάνεις χρόνο. Μάλιστα αν το κάνεις συνήθεια, είναι πιθανό το μυαλό σου να φτάσει να «κουκουλώνει» εντελώς το ξυπνητήρι.

Ξύπνα την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Το σώμα σου προσαρμόζεται σε αυτό και ρυθμίζει ανάλογα τον τρόπο ύπνου. Έτσι θα έχεις περισσότερο από τον πολύτιμο REM ύπνο, ενώ το σώμα σου θα ξεκινά τη διαδικασία «αφύπνισης» πολύ πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι.

Αφού ξυπνήσεις νωρίς, η πρόκληση είναι να παραμείνεις ξύπνιος.

Μπορεί να σου αρέσει να χαλαρώνεις για λίγο για να απολαύσεις το καφεδάκι σου. Όμως κάτι τέτοιο είναι ρίσκο. Ξεκίνα λοιπόν αμέσως την πρωινή σου ρουτίνα: έχε τον καφέ έτοιμο, τα ρούχα της γυμναστικής στην τσάντα και κάνε οποιαδήποτε δραστηριότητα με έντονο ρυθμό για να μη νιώθεις υπνηλία.

Επίτρεψε στον εαυτό σου μια φορά τη βδομάδα να ξανακοιμάται.

Δεν είναι απαραιτήτως κακό, εκτός και αν έχεις κάτι σημαντικό να κάνεις – π.χ. ραντεβού/δουλειά κτλ. Αρκεί να μη σου γίνει συνήθεια έτσι;

Απόλαυσε τον ουρανό.

Αν μπορείς και αν το «νωρίς» είναι λίγο αφού ο ήλιος έχει δειλά- δειλά εμφανιστεί, άνοιξε το παράθυρο και παρατήρησε όλα εκείνα τα υπέροχα χρώματα που δημιουργεί στον ουρανό, ενώ η πόλη ξυπνά. Μπορεί και να γίνει η αγαπημένη σου στιγμή της ημέρας – ποιος ξέρει;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments