Διεθνή

Βέμπερ: Το σχόλιό του για το sofagate

Βέμπερ: Το σχόλιό του για το sofagate
Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι ενωμένη, ιδιαίτερα όταν έρχεται αντιμέτωπη με απολυταρχικούς ηγέτες και δικτάτορες.

Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές υποστήριξης από τους Ευρωπαϊους αξιωματούχους και ηγέτες στο πρόσωπο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μείνει ενωμένη, ιδιαίτερα όταν έρχονται αντιμέτωποι με απολυταρχικούς ηγέτες και δικτάτορες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν χαρακτηρίζεται ως δικτάτορας, καθώς είχε προηγηθεί παρόμοιο σχόλιο από τον Μάριο Ντράγκι. Από την άλλη ο Ζαν Άσελμπορν, υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, αρκέστηκε σε ηπιότερους σχολιασμούς, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σχετικά με το sofagate ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί ποτέ ξανά παρόμοιες συμπεριφορές.

«Όταν δεν είμαστε ενωμένοι, οι ανταγωνιστές και οι εχθροί μας δεν θα χάνουν καμία ευκαιρία να μας διχάσουν περισσότερο» τόνισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές.

Παράλληλα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ σημείωσε ότι «περιμένουμε από τους ηγέτες μας να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο, παρά το πρωτόκολλο, όταν εκπροσωπούν την ΕΕ στον κόσμο» και επισήμανε ότι «ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουμε απολυταρχικούς ηγέτες και δικτάτορες, ηγέτες που καλλιεργούν συγκρούσεις και όχι συμβιβασμούς, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι σταθερή και ενωμένη κάτω από όλες τις συνθήκες».

Η στάση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχετικά με το sofagate

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έσπασε τελικά τη σιωπή της μία εβδομάδα μετά το περίφημο sofagate και εξέφρασε τη δυσφορία της, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψει «ποτέ ξανά» μία τέτοια συμπεριφορά. Υπενθυμίζουμε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε μείνει άναυδη, όταν κατά τη διάρκεια της κοινής συνάντησης που είχαν με τον Σαρλ Μισέλ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είδε ότι δεν είχε προβλεφθεί θέση για εκείνη. Κομισιόν

Μια εβδομάδα μετά το περίφημο «sofagate», η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε την ευκαιρία να συζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ ξανά μία τέτοια συμπεριφορά, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Άγκυρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments