Ελλάδα

Γιώργος Μπουλμπασάκος: Με τόσα κρούσματα, δεν γίνεται Πάσχα στο χωριό

Γιώργος Μπουλμπασάκος: Με τόσα κρούσματα, δεν γίνεται Πάσχα στο χωριό
Γιώργος Μπουλμπασάκος: Ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού μίλησε για την κατάσταση που υπάρχει στο νοσοκομείο.

Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού μίλησε για την κατάσταση που υπάρχει στο νοσοκομείο, ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση να υπάρξουν μετακινήσεις από νομό σε νομό εν όψει Πάσχα. Να θυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει διχογνωμία των ειδικών, ενώ ο γιατρός – ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης δήλωσε σήμερα ότι αν κάτι τέτοιο συμβεί θα οδηγήσει σε νέα έξαρση του κορωνοϊού.

Ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του τόσο στο περεταίρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων, όσο και στο να ανοίξουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις το Πάσχα. Ο κ. Μπουλμπασάκος, μιλώντας στο Open, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Με ξεπερνά με τέτοιο επιδημιολογικό φορτίο να συζητάμε για Πάσχα στο χωριό. Τα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, αλλά, βοηθήστε κι εσείς λίγο παραπάνω. Παίζουμε με τη φωτιά, το self test δεν είναι υπερόπλο».

Γιώργος Μπουλμπασάκος: Δεν θα αντέξουν τα συστήματα Υγείας

Ο κ. Μπουλμπασάκος υποστήριξε πως αν επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, τα συστήματα Υγείας στην Περιφέρεια δεν θα αντέξουν. «Φοβάμαι ότι θα δοκιμάσουμε τις αντοχές υγείας στα χωριά. Το σύστημα Υγείας στην Περιφέρεια, δεν θα αντέξει την πίεση που σηκώνει το σύστημα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη», είπε. Ξεκαθάρισε, επίσης, πως γνώμη του είναι ότι δεν πρέπει να γίνεται κουβέντα ούτε για πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Γιώργος Μπουλμπασάκος: Δεν θα αντέξουν τα συστήματα Υγείας

Γιώργος Μπουλμπασάκος: Δεν θα αντέξουν τα συστήματα Υγείας

Στην ίδια εκπομπή, ο Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε ότι παρά τις θετικές ειδήσεις για τη θετικότητα και στη σταθεροποίηση και την έλευση των self test, υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στα νοσοκομεία. Ερωτηθείς για το Πάσχα, ο καθηγητής είπε ότι «η πρώτη προτεραιότητά μας είναι η πίεση στο σύστημα υγείας. Αλλά υπάρχει πίεση και από τον κόσμο και την κοινωνία που θέλει να πάρει ανάσες. Να δούμε τα δεδομένα, κατά περιοχές τι συμβαίνει, το επίπεδο εμβολιασμού. Όλα αυτά θα μας δώσουν τις κατευθύνσεις για να πάρουν αποφάσεις».

Επίσης, επισήμανε ότι είναι «νωρίς η συζήτηση για Πάσχα στο χωριό. Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις. Θα έχουμε πάνω από 14 μέρες από το άνοιγμα του λιανεμπορίου». Σχετικά με την εστίαση, ο Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι η επαναλειτουργία τοποθετείται για μετά το Πάσχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments