Ελλάδα

Πάσχα 2021: Η Εκκλησία ζητάει αύξηση των πιστών για το Πάσχα

Πάσχα 2021: Η Εκκλησία ζητάει αύξηση των πιστών για το Πάσχα
Πάσχα 2021: Η Εκκλησία της Ελλάδος έστειλε επιστολή στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και προτείνει αύξηση των πιστών μέσα στους ναούς εν όψει Πάσχα.

Με το Πάσχα να βρίσκεται προ των πυλών, η Εκκλησία έστειλε επιστολή στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ζητάει να ανοίξουν οι ναοί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, κατά το πρότυπο του λιανεμπορίου. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση τι προβλέπεται για το φετινό Πάσχα, ενώ οι ειδικοί κρατούν επιφυλακτική στάση απέναντι στο σενάριο της ελεύθερης μετακίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της Εκκλησίας με την επιστολή της ζητάει να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να μπαίνουν στους ναούς. Ειδικότερα, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να αλλάξουν οι προβλέψεις από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η πρόταση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη λειτουργία των ναών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας

Η Εκκλησία της Ελλάδος προτείνει ότι ο αριθμός των πιστών θα πρέπει να αλλάξει σε ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου. Μέχρι στιγμής αυτό που έχει ορίσει η κυβέρνηση για τους κλειστούς χώρους είναι ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα. Σύμφωνα με την Εκκλησία, ο καλός καιρός και το γεγονός ότι οι ναοί είναι ψηλοτάβανοι επιτρέπουν τον καλό εξαερισμό των ναών, και επομένως θα μπορούσε να δικαιολογήσει την πρότασή τους σχετικά με την αύξηση του αριθμού των πιστών μέσα στους ναούς.

Η ΔΙΣ προτείνει επίσης χρήση μεγαφώνων ούτως ώστε να υπάρχουν πιστοί και στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ταυτόχρονα προτείνεται η λιτανεία του Επιταφίου να γίνει εντός των ναών ή πέριξ, μέσα δηλαδή στο προαύλιο, όπως και πέρσι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Επιπλέον, η εκκλησία πρόκειται να τελέσει περισσότερες από μία λειτουργίες, προκειμένου να εκκλησιαστούν όλο και περισσότεροι πιστοί. Οι ιεροψάλτες αναμένεται να κάνουν υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού ανά εβδομάδα, ενώ η Εκκλησία πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου μέσα στον Απρίλιο, πριν την Κυριακή των Βαΐων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments