Ελλάδα

Πάσχα στο χωριό: Ανησυχούν οι ειδικοί

Πάσχα στο χωριό: Ανησυχούν οι ειδικοί
Πάσχα στο χωριό: Επιφυλακτικοί εμφανίζονται σχετικά με το άνοιγμα μετακινήσεων το Πάσχα οι ειδικοί, φοβούμενοι ότι θα φέρει έξαρση κρουσμάτων.

Το πως θα κάνουμε φέτος Πάσχα στο χωριό, αποτελεί ένα φλέγον ζήτημα, τόσο για την κυβέρνηση και τους ειδικούς, όσο και για τους πολίτες. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του, τόνισε πως είναι νωρίς για να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν και τα λύκεια.

Πάσχα στο χωριό: Απαισιόδοξη η Παπαευαγγέλλου

Η Βάνα Παπαευαγγέλου παρουσιάστηκε απαισιόδοξη σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων εν όψει του Πάσχα αφού τόνισε ότι είναι δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Βέβαια, όπως αναφέρθηκε και στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τους Νίκο Χαρδαλιά και Γκίκα Μαγιορκίνη, η απόφαση θα ληφθεί λίγες μέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Να σημειώσουμε, όμως, ότι ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζεται πεσμένος της τελευταίες μέρες με αποτέλεσμα αυτό να δίνει μια «χαραμάδα» αισιοδοξίας. Πάσχα στο χωριό

Πάσχα στο χωριό: Τι είπε για τις μετακινήσεις ο Ηλίας Μόσιαλος

«Θα έλεγα να περιμένουμε, δεν είναι τώρα αυτό το βασικό» τόνισε και πρόσθεσε πως εάν το βασικό για εμάς είναι η σχέση μας με τα τεκταινόμενα της Μεγάλης Εβδομάδας, δηλαδή η θρησκευτική μας προσέγγιση, αυτή μπορεί να υπάρχει παντού.

«Είδαμε και τον αρχιεπίσκοπο και την πολύ σωστή δήλωση που έκανε,να πάμε να εμβολιαστούμε όλοι, αυτό είναι το πιο σημαντικό Να τηρούμε τα μέτρα, να προσέχουμε τους συνανθρώπους μας» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως θα ήταν επιφυλακτικός για άνοιγμα προκειμένου να γιορτάσουμε το Πάσχα και να μετακινηθούμε στην επαρχία. Μια περιστολή των δραστηριοτήτων για λίγο ακόμη, θα είναι σημαντική γιατί αυτό το οποίο προέχει είναι να ελέγξουμε την πανδημία, εξήγησε.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», είχε σημειώσει με τη σειρά της πως το αν θα πάμε στα χωριά, θα εξαρτηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα από τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των διασωληνωμένων και πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί στον βαθμό που εμείς θέλουν». Πάσχα στο χωριό

Πάσχα στο χωριό: Δυσοίωνες και οι προβλέψεις του Τσιόδρα – Τι λένε και άλλοι ειδικοί

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες ημέρες και του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος εκτιμά πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς την περίοδο του Πάσχα αναμένεται να φτάσουν τους 1.000. «Είναι μία πανδημία που έχει κουράσει τους πάντες και κυρίως τον κόσμο, που πλέον δυσκολεύεται να εφαρμόσει τα μέτρα», αναγνώρισε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι «μόνο βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις μπορούμε να κάνουμε για την πανδημία», καθώς η πορεία της εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες, αλλά «και από τη συμπεριφορά μας», όπως υπογράμμισε.

Το Πάσχα, στο καλό σενάριο, θα έχουμε 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα, εκτίμησε από την πλευρά του ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Όπως εξήγησε, η μετάδοση του ιού δεν μειώνεται τόσο γρήγορα και, συνεπώς, σε τρεις εβδομάδες «δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Σχετικά με το Πάσχα στο χωριό, ο καθηγητής δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πως δεν μπορεί να πει ότι είναι απόλυτα ασφαλές, «αλλά δεν μπορώ να σας πω πως δεν θα δουλέψει». Πάσχα στο χωριό

Μικρή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων στην Αττική, την επόμενη εβδομάδα, αναμένει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προβλέποντας ότι η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, υπολογίζοντας ότι στις 28 Απριλίου θα έχουμε περίπου 900 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments