Διεθνή

Τουρκία κορωνοϊός: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε μερικό lockdown

Τουρκία κορωνοϊός: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε μερικό lockdown
Τουρκία κορωνοϊός: Στη χώρα παρατηρείται ανοδική πορεία καταγεγραμμένων κρουσμάτων, το οποίο οδήγησε τον Τούρκο Πρόεδρο να προχωρήσει σε μερικό lockdown.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων και «μερικό lockdown» για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ραμαζανιού, προκειμένου να περιορίσει την ανοδική πορεία των κρουσμάτων. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία καταγράφει υψηλά νούμερα λοιμώξεων από covid-19, τα οποία αγγίζουν τον εφιαλτικό αριθμό των σχεδόν 55.000 ημερήσιων λοιμώξεων.

Η Τουρκία κατατάσσεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τα νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 59.187 νέες μολύνσεις, πενταπλάσιες σε σύγκριση με τους αριθμούς που ανακοινώνονταν στις αρχές Μαρτίου, όταν ο Ερντογάν χαλάρωσε τα μέτρα. Επίσης, άλλοι 273 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 34.455. Σημειώνεται ότι την Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά προειδοποίησε για μια «τρίτη κορύφωση» της πανδημίας.

Στις ανακοινώσεις που έκανε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι το λοκντάουν τα Σαββατοκύριακα θα συνεχιστεί ενώ τις καθημερινές η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 7 το απόγευμα.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα απαγορευθούν, ενώ οι ηλικιωμένοι πολίτες δεν θα επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ορισμένες τάξεις θα επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση. Επίσης, θα απαγορευτεί η τέλεση γάμων, τα συνέδρια και όλες οι εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, μέχρι μετά τη λήξη του Ραμαζανιού. Θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρότερα μέτρα αν όσα ισχύουν τώρα δεν φέρουν αποτελέσματα, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Τετάρτη και θα επανεξεταστούν σε δύο εβδομάδες.

Από τέλη Μαρτίου ισχύουν περιοριστικά μέτρα για τα σαββατοκύριακα σε πανεθνικό επίπεδο λόγω Ραμαζανιού

Στα τέλη Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος είχε ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού, αναφέροντας πως σημειώθηκαν αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων σε πόλεις της χώρας που χαρακτηρίζονταν υψηλού κινδύνου.

Η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη και η πρωτεύουσα Άγκυρας, συγκαταλέγονται στις πόλεις υψηλού κινδύνου, δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το 80% των 84 εκατομμυρίων πολιτών της χώρας ζούσε σε πόλεις υψηλού κινδύνου.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι πρόκειται να επιβάλει πανεθνικό lockdown κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, του ιερού ισλαμικού μήνα. Τα εστιατόρια θα σερβίρουν φαγητό μόνο για take away, ενώ θα συνεχιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 5 π.μ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments