Οικονομία

Συντάξεις Μαΐου: Πότε θα καταβληθούν – Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο

Συντάξεις Μαΐου: Πότε θα καταβληθούν – Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο
Συντάξεις Μαΐου: Ανακοινώθηκαν από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων του Μαΐου για κάθε ταμείο, για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Ανακοινώθηκαν από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων του Μαΐου για κάθε ταμείο, για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Οι ημερομηνίες πληρωμής θα ξεκινήσουν από 23 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις 28 του ίδιου μήνα.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας η Διοίκηση του Οργανισμού κατέβαλε  επιστροφές 20.403.789,13€ από μειώσεις συντάξεων της περιόδου Ιούνιου 2015–Μαΐου 2016 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Η καταβολή των ποσών ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου 2021 στους λογαριασμούς που έχουν υποδείξει 5.467 κληρονόμοι χωρίς διαθήκη που ελέγχθηκαν από την προηγούμενη πληρωμή και 24.084 κληρονόμοι με διαθήκη. Επιπλέον καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα ποσά σε 1.910 κληρονόμους που διόρθωσαν τον ΙΒΑΝ.

Συντάξεις Μαΐου: Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο

  • Στις 23 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 26 Απριλίου 2021, την Μεγάλη Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Απριλίου 2021, την Μεγάλη Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 28 Aπριλίου 2021, την Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Οι πληρωμές των προκαταβολών θα πραγματοποιηθούν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα για όλους τους δικαιούχους και με μια πληρωμή. Για την ακριβή ημερομηνία θα υπάρξει ενημέρωση από τον ΕΦΚΑ μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτήσεων.

Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις, 31 Μαρτίου 2021, για την χορήγηση προκαταβολής σύνταξης σε ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει αίτηση απονομής σύνταξης γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου και δεν λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη.

Μέσα σε 21 ημέρες, εισήλθαν στη πλατφόρμα 53.798 πολίτες. Το συνολικό πλήθος των αιτήσεων ανήλθε σε 44.593, εκ των οποίων οι 41.366 είναι ολοκληρωμένες και 3.227 δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα από τους ενδιαφερόμενους. Από τις 41.366 αιτήσεις, οι 36.088 περνούν στο στάδιο της επεξεργασίας προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την προκαταβολή σύνταξης και τα αναδρομικά πριν από το Πάσχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments