Ελλάδα

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 35χρονη μητέρα λόγω κορωνοϊού

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 35χρονη μητέρα λόγω κορωνοϊού
Βόλος: Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της πόλης αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Βόλου από τον θάνατο μιας 35χρονης μητέρας. Η γυναίκα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της πόλης με κορωνοϊό. Λίγο μετά την εισαγωγή της υπέστη μαζική πνευμονική εμβολή και έφυγε από τη ζωή. Την ίδια ώρα, οι ΜΕΘ αναστενάζουν με 809 διασωληνωμένους. Η Αττική αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. 

Η μητέρα ήταν εμπύρετη μία εβδομάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ταχυδρόμος”, η κλινική εικόνα της 35χρονης ήταν πολύ άσχημη, ενώ έπασχε και από παχυσαρκία. Ήταν εμπύρετη μία εβδομάδα παρουσιάζοντας συμπτώματα covid αλλά παρέμενε σπίτι της και δεν πήγε στο νοσοκομείο. Πρόκειται, μάλιστα, για το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στη Μαγνησία.

Η κατάστασή της κάποια στιγμή επιδεινώθηκε και το βράδυ της Τρίτης μεταφέρθηκε στα επείγοντα. Οι γιατροί διαπίστωσαν αμέσως ότι ο κορωνοϊός είχε προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπλοκές στον οργανισμό της. Ο κορεσμός της ήταν πολύ χαμηλός και μετά δυσκολίας μπορούσε να αναπνεύσει. Μεταφέρθηκε αμέσως στον θάλαμο αρνητικής πίεσης, όμως όλες οι προσπάθειες των γιατρών έπεσαν στο κενό.

Ο διευθυντής κλινικών covid, Χαράλαμπος Μάνδρος, είναι συγκλονισμένος από τον χαμό της μητέρας και όπως είπε στον “Ταχυδρόμο”, “πρέπει όσοι νοσούν από κορωνοϊό να μην υποτιμούν τη νόσο και να προσφεύγουν για θεραπεία στο νοσοκομείο. Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που νοσεί με κορωνοϊό να είναι εμπύρετος μια εβδομάδα και να παραμένει σπίτι. Ο ιός δεν αστειεύεται, ούτε κάνει διακρίσεις στις ηλικίες. Τηλεφωνική ιατρική δεν υπάρχει, ούτε είναι δυνατόν μια θεραπεία να γίνει εξ αποστάσεως”.

Επίταξη γιατρών

Τι λένε τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ:

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.089 κρούσματα, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 304.184 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.410 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.98. Παράλληλα, οι νέοι θάνατοι είναι 81, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.135. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 809 (62.4% άνδρες).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments