Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 14/4: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 14/4: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων 14/4: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα (14/4) ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σήμερα καταγράφηκαν 3.089 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.383 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 475 νέες λοιμώξεις.

Η Αχαΐα, που επί πολλές εβδομάδες σημείωνε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, τις τελευταίες μέρες έπεσε σε διψήφιο αριθμό, καταγράφοντας 80 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Ακολουθούν η Λάρισα και η Κοζάνη με 66 και 67 καταγεγραμμένα κρούσματα αντίστοιχα, ελαφρά βελτιωμένες συγκριτικά με τα χθεσινά τριψήφια νούμερα που είχαν καταγράψει.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 167 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 194 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 101 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 174 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 390 κρούσματα
  • Νήσων: 9 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 174 κρούσματα
  • Πειραιώς: 174 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 475 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 80.

Κατανομή κρουσμάτων 14/4: Μετά από 11 εβδομάδες έπεσε ο δείκτης θετικότητας, δήλωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας έδωσε ένα ευχάριστο νέο αφού μετέφερε ότι μετά από 11 εβδομάδες που ο δείκτης θετικότητας ανέβαινε, τώρα βρίσκεται στο 5,3%. Να θυμίσουμε ότι και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μεταφέροντας την εικόνα από τις μετρήσεις στα λύματα, εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα αρχίσουν να πέφτουν πριν από το Πάσχα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, εξήγησε ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουάριου ο δείκτης θετικότητας ήταν στο 1,82 και έφτασε στο 6,4. Ωστόσο, χθες εμφάνισε για πρώτη φορά πτωτική τάση και έφτασε στο 5,3%. Να σημειώσουμε ότι το όριο συναγερμού που έχουν θέσει οι ειδικοί είναι το 4%.

Ο κ. Αρμουμανέας εκτίμησε ότι τις επόμενες 2 εβδομάδες θα ξέρουμε αν υπάρχει σταθεροποίηση. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι έχουμε πλέον και ρεκόρ τεστ, λέγοντας ότι – ανά εκατομμύριο πληθυσμού- κάνουμε περισσότερα τεστ από τη Γερμανία και είμαστε σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, αναφερόμενος στις μετακινήσεις εν όψει Πάσχα, δήλωσε πως αν αποφασίσει η Επιτροπή να ανοίξει τις υπεροπτικές μετακινήσεις θα βοηθήσει και ο ΕΟΔΥ με όλες μονάδες στη χώρα, ώστε οι μετακινήσεις να γίνουν με ασφάλεια. Σχετικά με τα self test εξήγησε ότι για να καταγραφούν στα επίσημα κρούσματα του ΕΟΔΥ πρέπει να επιβεβαιωθούν από rapid ή μοριακό τεστ.

Να θυμίσουμε ότι χθες είχαμε 4033 νέες μολύνσεις, αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων και 93 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο. Αυτή η εικόνα μαζί με την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που συνεχίζει να υπάρχει, είναι που κάνουν πολλούς ειδικούς να μη θέλουν να «ανοίξουν» οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις γα το Πάσχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments