Ελλάδα

Καπραβέλος: Αφόρητη η πίεση στο σύστημα υγείας

Καπραβέλος: Αφόρητη η πίεση στο σύστημα υγείας
Καπραβέλος: Σχετικά με την πίεση στο σύστημα υγείας, την επιδημιολογική εικόνα και το Πάσχα, μίλησε ο Διευθυντής στη Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε σχετικά για τα self test, αλλά και για την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας. Ο διευθυντής είχε πει πως ήταν λάθος η άρση των μέτρων με βάση την επιδημιολογική εικόνα. Ακόμη, είχε δώσει την εικόνα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Open TV, ανέδειξε για μία ακόμα μία φορά τον Γολγοθά που ανεβαίνουν οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «είχαμε μία μαρτυρική εφημερία με 62 εισαγωγές για κορωνοϊό κι ακόμη έρχονται ασθενείς…» Καπραβέλος

Καπραβέλος: “Έχουμε περισσότερους νέους με κορωνοϊό”

Ο κ. Καπραβέλος εξήρε την δουλειά που γίνεται με τους εμβολιασμούς, μιας και φαίνεται ότι αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, αφού «έχουμε περισσότερους νέους με κορωνοϊό, στους μεγαλύτερους έχει κάνει δουλειά το εμβόλιο».

Παρόλα αυτά, είπε ότι κάνουμε πισωγυρίσματα, καθώς «για δεύτερη φορά χάσαμε τον έλεγχο. Τα ανοίγματα πρέπει να γίνονται πιο προσεκτικά. Εν μέσω θυέλλης τρίτου κύματος πάμε για ανοίγματα» τόνισε και συνέχισε, «δεν συζητάω καν το Πάσχα στο χωριό αν δεν πέσουν τα κρούσματα. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς…».

Καπραβέλος: Δεν γίνεται καλή διαχείριση των κρουσμάτων

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν σε μια ακόμα αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι σε όλη την Ελλάδα δεν γίνεται καλή διαχείριση των κρουσμάτων, με την έννοια της ανίχνευσης, της ιχνηλάτησης και της απομόνωσης των κρουσμάτων, ενώ δεν υπάρχει τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό του πληθυσμού. «Δώσαμε μεγάλη προσοχή στον περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας, με αποτέλεσμα σε αυτό το σημείο να έχουμε χάσει, καθώς η συμμόρφωση είναι πάρα πολύ χαμηλή» συμπλήρωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Μιλώντας για την απόφαση των λοιμωξιολόγων να συνεχιστεί το lockdown στη Θεσσαλονίκη, λόγω των αυξημένων εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι ο μοναδικός λόγος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτή την απόφαση είναι η κατάσταση του υγειονομικού συστήματος και ειδικότερα ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών Covid και των ΜΕΘ Covid. «Δεν καταλαβαίνω τη διάκριση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η Αθήνα σε πολύ χειρότερη κατάσταση» πρόσθεσε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», υπογραμμίζοντας ότι είναι άκαιρη η συζήτηση για απελευθέρωση των κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Τέλος, ο Νίκος Καπραβέλος σημείωσε ότι «είμαστε στο τέλος της πανδημίας. Το τρίτο κύμα με βάση όλες τις προβλέψεις αρχίζει και εξασθενεί από τις 10 Απριλίου και μετά», όμως τόνισε πως ήταν λάθος η άρση των περιοριστικών μέτρων και πως θα έπρεπε να δείξουν όλοι υπομονή για μια εβδομάδα ή δέκα μέρες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments