Αθλητισμός

Τουρνουά Μόντε Κάρλο: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στους 8

Τουρνουά Μόντε Κάρλο: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στους 8
Τουρνουά Μόντε Κάρλο: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε την Πέμπτη να προκριθεί στους "8", ενώ σήμερα αντιμετωπίζει τον Νταβίντοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Τουρνουά στο Μόντε Κάρλο. Ο Έλληνας τενίστας πήρε τη νίκη απέναντι στον πολύ καλό στο χώμα Κρίστιαν Γκαρίν από τη Χιλή. Ο Τσιτσιπάς έχει ως στόχο την κατάκτηση του τουρνουά, ενώ στο Μεξικό είχε φτάσει στον τελικό, αλλά είχε ηττηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας τενίστας αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς – Φόκινα στην μάχη για την πρόκριση στους ημιτελικούς του τουρνουά. Ενώ στους ημιτελικούς θα βρεί αντίπαλο έναν εκ των Εβάν και Γκοφέν.

Ο αντίπαλος

Με τις εκπλήξεις να πέφτουν «βροχή» στο χθεσινό πρόγραμμα, ο Τσιτσιπάς έχει σταθεί τυχερός καθώς απέφυγε σε αυτόν τον γύρο κάποιο μεγάλο όνομα, ενώ αν περάσει στα ημιτελικά δεν θα βρει μπροστά του ούτε τον Τζόκοβιτς, που γνώρισε αποκλεισμό σοκ από τον Βρετανό Εβανς.

Ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό στις 12 το μεσημέρι (Cosmote Sport 6). O Φόκινα είναι το Νο58 στην παγκόσμια κατάταξη και αυτή θα είναι η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Ο 21χρονος Ισπανός, απέκλεισε με τη σειρά του τον Λούκας Πούιγ με 6-2, 7-6(2) και συνέχισε την εξαιρετική του πορεία στο Μόντε Κάρλο αυτή την εβδομάδα.

Οι δηλώσεις Τσιτσιπά

Ο Στέφανος ήταν εντυπωσιακός στις επιστροφές του και κέρδισε 35/71 πόντους στο σερβίς του Γκαρίν, ο οποίος δυσκολεύτηκε πολύ να βρει απαντήσεις στο έξυπνο παιχνίδι του 22χρονου Έλληνα.

Ο Τσιτσιπάς μετά τον αγώνα δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, γιατί ο Κρίστιαν έπαιξε καλό τένις και με δυσκόλεψε. Ευτυχώς, έμεινα συγκεντρωμένος και μεθοδικός καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς και παρά το γεγονός ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά στα τέλη του δευτέρου σετ, αντέδρασα, πάλεψα και έκλεισα το ματς όμορφα.

Ήταν σίγουρα η καλύτερή μου εμφάνιση στο Μόντε Κάρλο, δημιούργησα πολλές ευκαιρίες με το φόρχαντ μου και νομίζω πως σέρβιρα πολύ καλά».

Πρώτη παρουσία στα προημιτελικά

Αναφορικά με τον Τσιτσιπά, αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία του στα προημιτελικά του τουρνουά, μιας και το 2018 είχε αποκλειστεί από τον Νταβίντ Γκοφάν στη φάση των «32», ενώ το 2019, είχε τεθεί νοκ-άουτ στη φάση των «16» από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Το Νο4 του ταμπλό στο Πριγκιπάτο, είχε ως κύριο όπλο το σερβίς του κόντρα στον Γκαρίν, κερδίζοντας 38/52 πόντους στα σέρβις γκέιμς του. Ανάγκασε τον Χιλιανό να σερβίρει πολλές φορές, τον πίεσε σχεδόν σε όλα τα σέρβις γκέιμς του και εκμεταλλευόμενος 3/5 ευκαιρίες για μπρέικ, πήρε την πειστική νίκη στα δυο σετ.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments