Ελλάδα

Αεροδρόμια: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της επιβατικής κίνησης

Αεροδρόμια: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της επιβατικής κίνησης
Αεροδρόμια: Στα αεροδρόμια της χώρας διακινήθηκαν 402.536 επιβάτες, έναντι 1.028.680 επιβατών που είχαν διακινηθεί πέρυσι τον Μάρτιο.

Τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες είναι, μεταξύ άλλων, οι μεγάλοι χαμένοι της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι αυστηροί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί ανά τον κόσμο έχουν σαν αποτέλεσμα η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια όλης της χώρας να σημειώνει μεγάλη πτώση έως και 60%. Αυτό την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για το «πράσινο» πιστοποιητικό.

Τι λένε τα στοιχεία:

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας, για τον μήνα Μάρτιο καταγράφεται μείωση 60,9% σε σχέση με το 2020. Στα αεροδρόμια της χώρας διακινήθηκαν 402.536 επιβάτες, έναντι 1.028.680 επιβατών που είχαν διακινηθεί πέρυσι τον Μάρτιο. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων ανήλθε στις 10.263, καταγράφοντας πτώση 38,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, όπου είχαν πραγματοποιηθεί 16.670 πτήσεις. Όσον αφορά στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού, ήταν μόλις 66.980, παρουσιάζοντας μείωση 76,1% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, όπου είχαν αφιχθεί 280.301 επιβάτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πτώση της επιβατικής κίνησης καταγράφει μείωση για 13ο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι περιορισμοί μετακινήσεων για τα αεροπορικά ταξίδια είναι ακόμα σε ισχύ. Για το τρίμηνο Ιανουαρίου/Μαρτίου του 2021, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ, ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε το 1,1 εκατομμύριο επιβάτες, παρουσιάζοντας πτώση 79,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, όπου είχαν διακινηθεί 5,4 εκατομμύρια επιβάτες. Όσον αφορά τις πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας, ανήλθαν στις 28.946, από τις οποίες 21.624 ήταν εσωτερικού και 7.322 εξωτερικού, παρουσιάζοντας πτώση 52,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, όπου είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 60.601 πτήσεις.

Πράσινο πιστοποιητικό: Το «εισιτήριο» για την μετά COVID εποχή

Ωστόσο, την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού, το οποίο θα διευκολύνει την ασφαλή ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών εντός της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό θα ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης. Σε αυτό εναποθέτουν οι αεροπορικές εταιρίες τις ελπίδες τους ύστερα από μαι χαμένη χρονιά. 

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό είναι η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο:

  • έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19,
  • έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα,
  • ή έχει αναρρώσει από τη νόσο COVID-19

Κύρια χαρακτηριστικά του πιστοποιητικού είναι:

  • ή ψηφιακή και/ή έντυπη έκδοση
  • ο κωδικός QR
  • η δωρεάν έκδοση
  • η εθνική γλώσσα και στα αγγλικά
  • ασφαλές και προστατευμένο
  • έγκυρο σε όλες τις χώρες της ΕΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments