Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 16/4: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 16/4: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων 16/4: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα (16/4) ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σήμερα καταγράφηκαν 3.067 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.398 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 425 νέες λοιμώξεις. Η Αχαΐα, που επί πολλές εβδομάδες σημείωνε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, τις τελευταίες μέρες έπεσε σε διψήφιο αριθμό, καταγράφοντας 81 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 146 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 165 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 108 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 195 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 379 κρούσματα
  • Νήσων: 12 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 201 κρούσματα
  • Πειραιώς: 192 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 425 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 81.

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Παραμένουν κλειστά τα πολυκαταστήματα και τα κέντρα αισθητικής

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατέληξε στο ότι δεν θα ανοίξουν τα πολυκαταστήματα, ούτε τα κέντρα αισθητικής. Αντίθετα, υπό προϋποθέσεις ανοίγουν ξανά οι σχολές οδήγησης και θα επιτραπεί το click away στην Κοζάνη. Σε σχέση με το Πάσχα και τις μετακινήσεις οι ειδικοί δεν αποφάσισαν οτιδήποτε, καθώς θεωρείται ότι είναι πολύ νωρίς για να παρθεί μια τέτοια απόφαση, ενώ τα χθεσινά αρνητικά ρεκόρ δυσκολεύουν πολύ μια τέτοια επιλογή.

Πιο, συγκεκριμένα, οι ειδικοί είπαν «όχι» στο άνοιγμα των malls και των κέντρων αισθητικής από τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Αντίθετα, οι λοιμωξιολόγοι ήταν θετικοί στο άνοιγμα των καταστημάτων με click away στην Κοζάνη, αλλά και στην επαναλειτουργία των σχολών οδήγησης με την προϋπόθεση των δυο self test στην εβδομάδα. Στη Θεσσαλονίκη δεν αλλάζει κάτι αναφορικά με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η πλειοψηφία των ειδικών φαίνεται να θεωρεί ότι είναι πολύ νωρίς για άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων. Οι ειδικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, τάχθηκαν υπέρ του να συνεχιστούν οι αγορές στα μαγαζιά που έχουν ανοίξει με click away ή click inside και μήνυμα τρίωρης διάρκειας στο 13032. Οι επιστήμονες δεν συζήτησαν το θέμα των φροντιστηρίων ούτε και το τι θα γίνει το Πάσχα σε σχέση με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments