Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Δεν υποχωρούμε από τις κόκκινες γραμμές μας

Βαρβιτσιώτης: Δεν υποχωρούμε από τις κόκκινες γραμμές μας
Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας παντού» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στο περιθώριο της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα.

Το δικό του σχόλιο έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά τις κοινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Τουρκία. «Αν νομίζει κάποιος ότι η Ελλάδα θα λέει διαφορετικά πράγματα στο εξωτερικό και διαφορετικά στο εσωτερικό πλανάται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Θέλουμε πάντοτε τον διάλογο»

Παράλληλα, τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: «Οι εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της αλήθειας, παντού. Διεκδικούμε το δίκιο μας με σοβαρότητα και ευπρέπεια. Θέλουμε πάντοτε τον διάλογο, αλλά δεν υποχωρούμε από τις κόκκινες γραμμές μας».

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι το μήνυμα το οποίο εστάλη και από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών είναι ότι πρέπει να υπάρξει αποφυγή μονομερών προκλητικών ενεργειών από την Άγκυρα, που άλλωστε είναι βασική προϋπόθεση που έχει θέσει και η ΕΕ στην Τουρκία για την εξομάλυνση των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως “ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης των διαφορών. Θα ήταν το αντίστροφο, αν αντί για σύγκρουση λόγων βλέπαμε σύγκρουση στο πεδίο. Τότε θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να συγκρουόμαστε, έστω και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αναδεικνύοντας τις διαφορές μας, αλλά βρίσκοντας τελικά έναν τρόπο ώστε να προχωρήσουμε μπροστά”.

Ένταση στην κοινή συνέντευξη τύπου Δένδια – Τσαβούσογλου:

Ένταση σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η κόντρα ξεκίνησε κατά τις κοινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του Μελβούτ Τσαβούσογλου, όταν ο τελευταίος έκανε αναφορά σε τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Η αναφορά του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Δένδια, που υπενθύμισε ότι η Τουρκία έχει υπογράψει τη συνθήκη της Λωζάννης. Μάλιστα αναφερόμενος στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά, ο κ. Δένδιας τόνισε: Δεν μπορεί η Τουρκία να κάνει μάθημα στην Ελλάδα. Πριν από λίγους μήνες οι παραβατικές ενέργειες είχαν αυξηθεί σημαντικά. Υπάρχει στην Ελλάδα μουσουλμανική μειονότητα, αυτήν αναγνωρίζει η συνθήκη της Λωζάννης, αυτή είναι η άποψη του ελληνικού κράτους. Υπάρχουν δηλώσεις που δεν βοηθούν στο θετκό κλίμα το οποίο συμφωνήσαμε να προωθήσουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments