Διεθνή

Αυστραλία: Θα εξετάσει κλιμακωτό άνοιγμα των διεθνών συνόρων της

Αυστραλία: Θα εξετάσει κλιμακωτό άνοιγμα των διεθνών συνόρων της
Αυστραλία: Ένα τμηματικό άνοιγμα των συνόρων «απέχει ακόμη χρονικά» και δεν θα συμβεί πριν από τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, ανέφερε ξεχωριστά ο Μόρισον.

H Αυστραλία θα εξετάσει ένα κλιμακωτό άνοιγμα των διεθνών συνόρων της επιτρέποντας στους κατοίκους της, που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της COVID-19, να ταξιδέψουν πρώτοι στο εξωτερικό, όπως δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Οι Αυστραλοί πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι της Αυστραλίας δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα εξαιτίας των περιορισμών που εφαρμόζονται κατά της εξάπλωσης της COVID-19, εκτός και αν υπάγονται σε κάποια εξαίρεση, ενώ οι ξένοι ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα υποχρεούνται να παραμείνουν σε ξενοδοχειακή καραντίνα για δύο εβδομάδες, αναλαμβάνοντας το οικονομικό κόστος. «Νομίζω ότι ο πρώτος στόχος είναι να καταστήσουμε τους Αυστραλούς που έχουν εμβολιαστεί, ικανούς να μετακινηθούν και να ταξιδέψουν, ιδιαίτερα για σοβαρούς λόγους» δήλωσε ο Μόρισον απευθυνόμενος σε ένα κοινοτικό φόρουμ στο Περθ. Αυστραλία

Με την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος, ο Μόρισον δήλωσε ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για επιχειρηματικούς λόγους, αλλά και για έκτακτες προσωπικές υποθέσεις, ενώ θα παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους μετά την επιστροφή τους στην Αυστραλία. Ένα τμηματικό άνοιγμα των συνόρων «απέχει ακόμη χρονικά» και δεν θα συμβεί πριν από τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, ανέφερε ξεχωριστά ο Μόρισον στο ραδιοφωνικό σταθμό 6PR Perth. Τα περιστατικά μόλυνσης από COVID-19 στην Αυστραλία είναι λίγο περισσότερα από 29.400 με 910 θανάτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments