Διεθνή

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η συνάντηση Χάρι και Ουίλλιαμ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η συνάντηση Χάρι και Ουίλλιαμ
Πρίγκιπας Φίλλιπος: Ο Ουίλλιαμ και ο Χάρι συναντήθηκαν ύστερα από πολλούς μήνες.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου στάθηκε η αφορμή για το reunion των εγγονών του, πρίγκιπα Ουίλλιαμ και Χάρι, ύστερα από πολλούς μήνες. Η σχέση των δύο αδερφών φαίνεται να έχουν ψυχρανθεί, όπως ισχυρίζεται ο βρετανικός Τύπος, εξαιτίας της απόφασης του Χάρι να εγκαταλείψει το παλάτι μαζί με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μάρκλ.

Επιπλέον, τα βρετανικά tabloids υποστηρίζουν ότι η συνέντευξη που έδωσε από κοινού το πρώην βασιλικό ζεύγος στην Όπρα Γουίνφρεϊ έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ο Δούκας του Κέιμπριτζ βρέθηκε σχεδόν δίπλα στον αδερφό του, ωστόσο σύμφωνα με απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ ανάμεσα στα δύο αδέρφια βρισκόταν ο ξάδερφός τους πρίγκιπας Πίτερ Φίλιπς.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Με λίγο κόσμο η κηδεία του

Έχει σχεδιαστεί στις λεπτομέρειές της με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου. Ωστόσο η τελετή χρειάσθηκε να περιορισθεί εξαιτίας της Covid-19. Δεν θα υπάρχουν πρόσβαση για το κοινό ούτε δημόσιες πομπές και ολόκληρη η τελετή της κηδείας θα λάβει χώρα μέσα στο κτήμα του Πύργου του Ουίνδσορ. Η τελετή της κηδείας άρχισε με ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα. Στο τέλος της τελετής ο Φίλιππος θα ενταφιασθεί στη Βασιλική Κρύπτη του παρεκκλησιού.

Μόνο 30 άνθρωποι είναι παρόντες στην κηδεία λόγω των κανονισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται η βασίλισσα, όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένων των εγγονών του δούκα, και μέλη της οικογένειας του πρίγκιπα Φιλίππου, μεταξύ των οποίων ο Μπέρνχαρντ, ο Κληρονομικός Πρίγκιπας του Μπάντεν, και ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χοενλόε-Λάνγκενμπουργκ.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας φορούν επίσημη πρωινή ενδυμασία με παράσημα. Το εκκλησίασμα συμμορφώνεται με τις οδηγίες για τον κορονοϊό που ισχύουν για όλη τη χώρα και θα φορά μάσκες κατά την 50λεπτη τελετή. Μια μικρή τετραμελής χορωδία θα τραγουδήσει μουσικά κομμάτια που είχε επιλέξει ο πρίγκιπας πριν από τον θάνατό του, χωρίς συνοδεία από το εκκλησίασμα. Η βασίλισσα θα κάθεται μόνη της στη διάρκεια της τελετής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments