Διεθνή

Αίγυπτος: Εκτροχιασμός τρένου με νεκρούς

Αίγυπτος: Εκτροχιασμός τρένου με νεκρούς
Αίγυπτος: Στο Υπουργείο Υγείας, δημιουργήθηκε έκτακτη ομάδα έκτακτης ανάγκης για να διασφαλιστεί η νοσοκομειακή περίθαλψη των τραυματισθέντων.

Ακόμη ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα βυθίζει στο πένθος την Αίγυπτο. Όπως έγινε γνωστό, έντεκα τουλάχιστον άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από εκτροχιασμό τεσσάρων βαγονιών τρένου στη γραμμή Καΐρου – Μανσούρας, στο Δέλτα του Νείλου. Την είδηση επιβεβαίωσε και το υπουργείου Υγείας της χώρας με ανακοίνωσή του.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας:

Από το ίδιο δυστύχημα 98 άτομα τραυματίστηκαν, με τους περισσότερους να έχουν υποστεί κατάγματα και να μεταφέρονται στα κοντινά νοσοκομεία της Μπάνχα, με τα δεκάδες ασθενοφόρα που κατέφθασαν επί τόπου. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τη διακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος, ενώ όρισε να υπάρξει άμεση αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.

Στο υπουργείο Υγείας, δημιουργήθηκε έκτακτη ομάδα έκτακτης ανάγκης για να διασφαλιστεί η νοσοκομειακή περίθαλψη των τραυματισθέντων και η καλύτερη ιατρική βοήθεια. Σημειώνεται ότι αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο σε λιγότερο από ένα μήνα. Στις 26 Μαρτίου, δύο τρένα συγκρούστηκαν στην περιοχή της πόλης Σοχάγκ με 32 θύματα, ενώ την περασμένη Τετάρτη, ένα ακόμη τρένο εκτροχιάστηκε στην ίδια περιοχή της Μανσούρα τραυματίζοντας 15 τουλάχιστον άτομα.

Τι συνέβη στις 26 Μαρτίου:

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων στην πόλη Σοχάγκ στη νότια Αίγυπτο. Οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι «άγνωστοι» ενεργοποίησαν το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης. Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε περίπου 460 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου και είχε ως αποτέλεσμα των εκτροχιασμό πολλών βαγονιών. «Τριάντα δύο πολίτες σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο τρένων στην Τάχτα, στο διαμέρισμα της Σοχάγκ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

«Τα τρένα συγκρούστηκαν ενώ κινούνταν χωρίς μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο βαγόνια τους και ένα τρίτο να ανατραπεί», δήλωσε μια πηγή στο Reuters. Όπως ανακοίνωσε η αρχή των σιδηροδρόμων της χώρας, τα τρένα συγκρούστηκαν όταν ενεργοποιήθηκε από “αγνώστους” το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, κοντά στην Σοχάγκ με αποτέλεσμα να σταματήσει το προπορευόμενο τρένο και το άλλο να πέσει πάνω του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments