Διεθνή

Γαλλία: Επιβάλλει υποχρεωτική 10ημερη καραντίνα στους ταξιδιώτες αυτών των χωρών

Γαλλία: Επιβάλλει υποχρεωτική 10ημερη καραντίνα στους ταξιδιώτες αυτών των χωρών
Γαλλία: Η υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών επιβάλλεται σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η διασπορά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Η Γαλλία επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών για όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Βραζιλία, την Αργεντινή, την Χιλή και τη Νότια Αφρική, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Το μέτρο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τις 24 Απριλίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γραφείο του Γάλλου Πρωθυπουργού.

Την ίδια στιγμή ο κορωνοϊός «σαρώνει» τη Γαλλία, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 100.000, ενώ η χώρα έσπασε το ρεκόρ διασωληνωμένων για το 2021.

Ήδη από αυτή την εβδομάδα η Γαλλία είχε προχωρήσει σε αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βραζιλία, με το μέτρο να παίρνει παράταση τελικά μέχρι τις 23 Απριλίου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Από τις 24 Απριλίου, μόνο τα άτομα που διαμένουν στη Γαλλία ή κατέχουν διαβατήριο Γαλλίας ή Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στη χώρα.

Συγκεκριμένα, η γαλλική κυβέρνηση θα επιβάλλει 10ημερη καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους και οι Αρχές πρόκειται να κάνουν αυστηρούς ελέγχους πριν και μετά την πτήση, προκειμένου να επιβεβαιωθούν ότι έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες της αυτοαπομόνωσης.

Επιπλέον, η αστυνομία θα είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της τήρησης της καραντίνας. Πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ κορωνοϊού, το οποίο θα έχει γίνει τις τελευταίες 36 ώρες.

Τα ίδια μέτρα θα τεθούν επίσης σταδιακά σε ισχύ έως τις 24 Απριλίου για άτομα που επιστρέφουν από την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκαν και άλλες παραλλαγές κορωναϊού, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Επιβάλλεται επίσης καραντίνα 10 ημερών σε ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Γαλλική Γουιάνα, ένα υπερπόντιο τμήμα της Γαλλίας στη βορειοανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής.

Τα μέτρα αναγγέλθηκαν ενώ «η επιδημιολογική κατάσταση σταθεροποιείται» στη γαλλική επικράτεια, πάντα κατά τις υπηρεσίες του κ. Καστέξ. Θα συζητηθούν με τους εταίρους της Γαλλίας στην ΕΕ «στια αρχές της εβδομάδας» και άλλες χώρες ενδέχεται να μεγεθύνουν τη λίστα, βάσει των κριτηρίων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments