Διεθνή

Κορωνοϊός Γαλλία: Έσπασε το ρεκόρ διασωληνωμένων για το 2021

Κορωνοϊός Γαλλία: Έσπασε το ρεκόρ διασωληνωμένων για το 2021
Κορωνοϊός Γαλλία: Στο κόκκινο βρίσκονται οι ΜΕΘ της χώρας, καθώς οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ για το 2021.

Ο κορωνοϊός σαρώνει την Γαλλία, όπου τα κρούσματα εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός ελέγχου. Αρκετά κρίσιμη είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ, καθώς σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας μέχρι στιγμής οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 5.729, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το 2021.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει ήδη ξεπεράσει το ρεκόρ των 5.000 ατόμων που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο το ευτυχές είναι ότι βρίσκεται ακόμα μακριά από το ρεκόρ των 7.148 διασωληνωμένων, το οποίο σημειώθηκε στις 8 Απριλίου του περασμένου έτους, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν όταν ανακοίνωσε το τρίτο πανεθνικό lockdown της χώρας, είχε δηλώσει ότι η Γαλλία διέθετε 7.000 κλίνες ΜΕΘ και επρόκειτο να αυξηθούν κατά 3.000, φτάνοντας δηλαδή στις 10.000 κλίνες.

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης 433 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19 σε γαλλικά νοσοκομείο, ενώ ανέφερε ότι περισσότερα από 13 εκατομμύρια άτομα είχαν πλέον εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι ήδη 9,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολιασμού.

Εμανουέλ Μακρόν: Η Γαλλία μπαίνει σε lockdown για ένα μήνα

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε με διάγγελμά του ότι η χώρα μπαίνει σε αυστηρό lockdown για ένα μήνα. Στο τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες που απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος μετέφερε την ανησυχία του για την κατάσταση στη χώρα.

Όπως σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, στο δεύτερο κύμα το περασμένο φθινόπωρο, «επιλέξαμε από τις αρχές του τρέχοντος έτους 2021 μια απάντηση που στόχευε στον περιορισμό της επιδημίας χωρίς να περιοριστούμε». «Τρεις αρχές δεν έπαψαν ποτέ να μας καθοδηγούν», εξήγησε: Ασφάλεια. Ισορροπία – δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες και των περιορισμών στα παιδιά μας και στην εκπαίδευσή τους, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην ψυχική υγεία, ιδίως στους νεότερους – και ατομική ευθύνη.

«Πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας όμως ότι «τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετωπίζουμε μια νέα κατάσταση», ιδιαίτερα λόγω της βρετανικής μετάλλαξης, και γι’ αυτό «πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο για τους επόμενους μήνες.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments