Πολιτική

Αχτσιόγλου: Αλλοπρόσαλλες οι κινήσεις της Κυβέρνησης

Αχτσιόγλου: Αλλοπρόσαλλες οι κινήσεις της Κυβέρνησης
Αχτσιόγλου: Η πρώην υπουργός εργασίας σχολίασε τις κινήσεις της Κυβέρνησης και άσκησε κριτική σχετικά με την πανδημία και το θέμα των ΜΕΘ.

Η Έφη Αχτσιόγλου μιλά σχετικά με το οριζόντιο lockdown που έχει επιβληθεί από την Κυβέρνηση. Η πρώην υπουργός έχει αναφέρει πως δεν βοηθάει μόνο η άρση του lockdown την επανεκκίνηση της οικονομίας. Παλιότερα είχε ασκήσει κριτική και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας λέγοντας ότι προωθούνται αντεργατικές πολιτικές.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός εργασίας, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι «Εδώ και 6 μήνες οι πολίτες ζουν σε καθεστώς γενικής και οριζόντιας απαγόρευσης, στο πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο συγχρόνως lockdown της Ευρώπης. Είναι λογικό να αναζητούν βαλβίδες εκτόνωσης».

Αχτσιόγλου: ” Το οριζόντιο lockdown που επέβαλλε η Κυβέρνηση απέτυχε”

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το οριζόντιο lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση απέτυχε, καθώς, όπως είπε, δεν συνοδεύτηκε από τις απαραίτητες κρατικές ενέργειες σε μείζονα ζητήματα: «Στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, στην παρέμβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στους μαζικούς εργασιακούς χώρους», τόνισε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για αλλοπρόσαλλες κινήσεις της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι υπουργοί παρελαύνουν στα κανάλια και προχωρούν σε μια σειρά από ανακοινώσεις για κρίσιμα ζητήματα, γεγονός που εντείνει τη συνθήκη απώλειας ελέγχου και αποτυχίας.

Αχτσιόγλου: Να μη λειτουργεί η κυβέρνηση με μικροκομματική οπτική

«Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σήμερα, με δεδομένη την αποτυχία της κυβερνητικής στρατηγικής, ο τρόπος αποσυμφόρησης και αποσυμπίεσης μπορεί να είναι ένα ρυθμισμένο, ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης, σε εξωτερικούς χώρους, με πρωτόκολλα, με κανόνες, με αποστάσεις. Μια τέτοια ρύθμιση είναι σαφώς προτιμότερη από τον αρρύθμιστο συνωστισμό στις πλατείες», επισήμανε, τονίζοντας ότι «ανάμεσα σε μια γενικευμένη απαγόρευση, που είναι προφανές ότι το κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί, και μια χαοτική κατάσταση, που την εκμεταλλεύονται και συμφέροντα της νύχτας,η λύση είναι το ρυθμισμένο άνοιγμα», σημείωσε η Εφη Αχτσιόγλου.

Τέλος, αναφερόμενη στη λειτουργία των εκκλησιών την περίοδο του Πάσχα τόνισε ότι «χρειάζεται αυστηρότητα και η κυβέρνηση να μη λειτουργεί με μικροκομματική οπτική. Να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τους μαζικούς χώρους, όχι με διακρίσεις, όπως αυτές που είδαμε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο». Αχτσιόγλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments