Πολιτική

Αχτσιόγλου: Η Κυβέρνηση εφαρμόζει αντεργατικό πλαίσιο

Αχτσιόγλου: Η Κυβέρνηση εφαρμόζει αντεργατικό πλαίσιο
Αχτσιόγλου: Η πρώην υπουργός Εργασίας άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για το αντεργατικό πλαίσιο που πρόκειται να εφαρμόσει.

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, άσκησε η κ. Αχτσιόγλου. Η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την στάση αντιμετώπισης της κατάστασης της πανδημίας εκ μέρους του πρωθυπουργού. Η πρώην υπουργός Εργασίας έχει ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση σχετικά με “απελπισμένα επικοινωνιακά κόλπα”.

Πιο συγκεκριμένα, η τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει σε συνέντευξη στο κανάλι της Βουλής ότι «Η ΝΔ έχει εντάξει στο “Σχέδιο Ανάκαμψης” όλο το αντεργατικό πλαίσιο που εφαρμόζει και σκοπεύει να επεκτείνει με κατάργηση του 8ώρου και απλήρωτες υπερωρίες».

Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: “Η δημόσια υγεία υποτιμάται και υποβαθμίζεται”

Η κυρία Αχτσιόγλου, τόνισε ότι «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από το Ταμείο Ανάκαμψης, η δημόσια υγεία υποτιμάται και υποβαθμίζεται χωρίς ούτε το ένα τριακοστό των χρημάτων για στήριξή της, ενώ πολύ μεγάλο μέρος των κονδυλίων πηγαίνει σε ιδιωτικά κέντρα κατάρτισης», προσθέτοντας ότι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί περί δημιουργίας 180.000 θέσεων εργασίας «είναι μία έωλη ευχή», όμως «ακόμα και αν στα επόμενα 6 χρόνια δημιουργηθούν, θα γυρίσουμε στα επίπεδα του 2019, καθώς ήδη σήμερα έχουμε 1.150.000 ανέργους».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση παρουσίασε προειλημμένες αποφάσεις, για ένα σχέδιο δράσεων που θα δεσμεύσει τη χώρα μέχρι το 2026. Δεν το έχει συζητήσει με κανέναν εντός Ελλάδας, ούτε με τα κόμματα, ούτε με τους παραγωγικούς φορείς, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες».

Αχτσιόγλου: “Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες, όπως και τα νοικοκυριά”

Αυτή τη στιγμή, επεσήμανε, «λόγω της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες, όπως και τα νοικοκυριά και βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης, οι εργαζόμενοι απειλούνται με μαζικές απολύσεις, μετά την άρση των αναστολών συμβάσεων, και έχει μειωθεί δραματικά το εισόδημά τους».

Η χώρα, σημείωσε, «βρέθηκε να έχει μία από τις πιο βαθιές υφέσεις στην Ευρωζώνη και το πιο παρατεταμένο lockdown στην Ευρώπη, το οποίο αποδείχτηκε απολύτως αποτυχημένο, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Αχτσιόγλου: Για το Σχέδιο Ανάκαμψης

Αναφερόμενη στο Σχέδιο Ανάκαμψης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση εμφανίζει ένα σχέδιο που διαμόρφωσε εν αγνοία του συνόλου της κοινωνίας και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της». Σημείωσε, επίσης, ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης δεν απαντά στα σημερινά προβλήματα, την έλλειψη ρευστότητας, την υπερχρέωση, τη φτωχοποίηση των εργαζομένων και τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κρύβει πίσω από την κουρτίνα του Ταμείου Ανάκαμψης την έλλειψη σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Επισήμανε, τέλος, ότι «η μεθόδευση της κυβέρνησης στην υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς είναι σκάνδαλο, καθώς βλάπτει ευθέως τη δημόσια περιουσία και τους υφιστάμενους μικρομετόχους και ευνοεί συγκεκριμένους μεγαλοεπενδυτές. Μάλιστα, πριν μερικές εβδομάδες η κυβέρνηση πέρασε διάταξη με την οποία προέβλεψε ασυλία στα μέλη του ΤΧΣ».

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments