Ελλάδα

Παυλάκης: Πιθανό και τέταρτο κύμα κορωνοϊού

Παυλάκης: Πιθανό και τέταρτο κύμα κορωνοϊού
Παυλάκης: «Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά», τόνισε ο καθηγητής.

Για την εξέλιξη της πανδημίας, την αύξηση των κρουσμάτων και τον εορτασμό του Πάσχα μίλησε σήμερα ο καθηγητής Ιατρικής και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Όπως είπε, η μη τήρηση των μέτρων και τα κορωνοπάρτι συμβάλλουν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

«Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και προσέθεσε πως «αν αφήσουμε το επιδημιολογικό κύμα να σέρνεται θα φύγει πιο αργά, που σημαίνει ότι θα βλέπουμε κρούσματα μετά το Πάσχα. Αυτό δεν είναι κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι».

Πιθανό τέταρτο κύμα το καλοκαίρι:

Ο κ. Παυλάκης εξήγησε στη συνέχεια ότι, επειδή υπάρχουν κι άλλα στελέχη του ιού έτοιμα να δείξουν τα δόντια τους, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουμε και ένα 4ο κύμα. «Αυτό το 4ο κύμα, αν είναι ο ιός καινούριος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι», σημείωσε χαρακτηριστικά. “Στην Ινδία, με το νέο στέλεχος, προβλέπεται να γίνει σφαγή”, υπογράμμισε λέγοντας πως «ο ιός προσαρμόστηκε στον πληθυσμό και θερίζει». Ακόμη, επεσήμανε ότι είναι θέμα χρόνου να βρει ο ιός, από τη στιγμή που του δίνουμε το χώρο, τρόπο να χτυπήσει.

Δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία:

Για το Πάσχα και το αν θα έπρεπε να γίνει κάποιο άνοιγμα, ο καθηγητής είπε ότι «με το Πάσχα πάει να γίνει κάτι σωστό στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία. Θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια». Τέλος, για τις συναντήσεις στα σπίτια είπε ότι, αν ο καθένας κρατήσει μια μικρή παρέα και δεν μαζευτούν 50 άτομα, δεν θα δώσουμε χώρο στον ιό.

Οι σκέψεις της κυβέρνησης για το Πάσχα:

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα, ενώ ακόμα και σήμερα μπορεί να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ για τις μετακινήσεις το Πάσχα, «θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments