Κόσμος

Βρετανία: Τέλος οι εμβολιασμοί με AstraZeneca στις εγκύους

Βρετανία: Τέλος οι εμβολιασμοί με AstraZeneca στις εγκύους
Βρετανία: Από εδώ και πέρα οι γυναίκες θα εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Pfizer ή με αυτό της Moderna.

Σταματούν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca στις εγκύους στη Βρετανία. Όπως έγινε γνωστό οι αρχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας ότι οι γυναίκες που κυοφορούν, θα κάνουν πλέον τα εμβόλια είτε της Pfizer είτε της Μoderna. Τα ραντεβού που ήδη έχουν προγραμματιστεί να γίνουν με αυτό της AstraZeneca ακυρώνονται.

Την είδηση έκανε γνωστή η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ οι γιατροί καλούνται να ακυρώσουν όλα τα ραντεβού μετά την σύσταση των αρμοδίων αρχών. Μάλιστα, οι αξιωματούχοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας (NHS) σε επιστολή που έστειλαν στην ιατρική κοινότητα, έδωσαν οδηγίες ότι εάν δεν υπάρχουν εμβόλια των Pfizer και Moderna για τις εγκύους, τότε καλό θα ήταν να περιμένουν την σειρά τους για να λάβουν το ενέσιμο σκεύασμα όταν θα είναι διαθέσιμο. Σημειώνεται ότι οι έγκυες που έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, θα πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Στα 32 τα άτομα που χρειάστηκαν νοσηλεία μετά τον εμβολιασμό τους κατά της Covid:

Αξίζει να τονιστεί ότι μόνο 32 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο νοσηλεύτηκαν με Covid-19 αφού προηγουμένως εμβολιάστηκαν, σύμφωνα με δεδομένα νέας έρευνας. Τα στοιχεία που πρόκειται να παραδοθούν σήμερα σε κυβερνητικούς συμβούλους δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα αποτελούσαν ένα μικρό ποσοστό των χιλιάδων μολυσμένων ατόμων που είχαν εισαχθεί στα νοσοκομεία τους τελευταίους μήνες.

Η έρευνα, που έγινε από την κοινοπραξία UK Coronavirus Clinical Characterisation περιελάμβανε ασθενείς που έλαβαν την πρώτη τους δόση και είχαν αρκετό χρόνο για να αναπτύξουν ανοσία. Συνολικά, εξετάστηκαν 74.405 ασθενείς που χρειάστηκαν θεραπεία στο νοσοκομείο λόγω Covid μεταξύ Σεπτεμβρίου και Μαρτίου.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι τα ευρήματα επισημαίνουν πως οι εμβολιασμοί αποδίδουν «εξαιρετικά καλά» στην αντιμετώπιση των νοσηλειών και των θανάτων λόγω Covid. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 33.032.120 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει ήδη μια δόση εμβολίου, ενώ 10.425.790 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση τους.

Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα έχουν πέσει σε χαμηλό επτά μηνών και οι θάνατοι φτάνουν κατά μέσο όρο τους 26 την ημέρα. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 2.500 καθημερινα νέα κρούσματα κατά μέσο όρο στο Ηνωμένο Βασίλειο -σε σύγκριση με τα άνω των 50.000 που καταγράφονταν τον Ιανουάριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments