Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Το σχόλιο για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων

Εξαδάκτυλος: Το σχόλιο για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων
Εξαδάκτυλος: Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε στον ΣΚΑΪ σχετικά με τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε σχετικά με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και τους εμβολιασμούς. Ο ίδιος πριν από λίγες μέρες είχε μιλήσει σχετικά με το πως μπορεί να γίνει το Πάσχα στο χωριό. Αλλά και ότι είναι καλύτερες οι προοπτικές για τον τουρισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι για να κερδίσουμε την ελευθερία μας θα πρέπει να εμβολιαστούμε. Ανέφερε, μάλιστα, ότι «το 4ο κύμα μπορούμε να το αποκλείσουμε μέσω του εμβολιασμού».

Εξαδάκτυλος:  Για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις εκκλησίες

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο φαίνεται να αποφεύγει ο κόσμος, ο γιατρός υπενθύμισε ότι οι Βρετανοί με αυτό κέρδισαν την ελευθερία τους, καθώς έχουν εμβολιαστεί στην πλειοψηφία τους.

«Η σπανιότητα μιας επιπλοκής όταν πρωτοακούγεται πάντα δημιουργεί μια ασάφεια.», προσέθεσε για την ανησυχία γύρω από τα περιστατικά θρομβώσεων. Σχετικά με το σχέδιο ανοίγματος δραστηριοτήτων, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως «έχουμε μια κοινωνία που δε μπορεί να μας ακολουθήσει περαιτέρω και πρέπει να βρούμε μια μέση οδό. Ο χάρτης είναι ρεαλιστικός. Είμαστε εδώ για να το παρακολουθήσουμε.»

Για την ανάσταση στις εκκλησίες, τόνισε πως έχει βρεθεί μια χρυσή τομή και πως μια πιο σκληρή απόφαση δεν θα την τηρούσε κανείς.

Εξαδάκτυλος: Νωρίτερα και η Ανάσταση

Επιπλέον, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ισχύει και για την Ανάσταση. Αντί να εορταστεί, δηλαδή, τα μεσάνυχτα, θα ήταν δυνατό να εορταστεί νωρίτερα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος φέρνει ως παράδειγμα χωριά του νομού Ευρυτανίας, τα οποία εξυπηρετούνται όλα από έναν ιερέα, με αποτέλεσμα εκείνος να αναγκάζεται να ξεκινήσει τις Λειτουργίες της Αναστάσεως σε κάποια χωριά πολύ νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, ακόμα και από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. svg%3E

«Δεν πιστεύω ότι θα μας τιμωρήσει ο Θεός, αν φέτος, λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης, τελέσουμε τη Λειτουργία της Αναστάσεως 4 – 5 νωρίτερα από τα μεσάνυχτα. Άλλωστε, σε πολλές εκκλησίες της χώρας από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου γιορτάζουν την Ανάσταση. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο».

«Να τελεστούν οι Λειτουργίες με το φως της ημέρας και να μπορεί να προσκυνήσει ο κόσμος στο προαύλια των εκκλησιών τη Σταύρωση και τον Επιτάφιο. Αν θέλουμε να βρούμε μία λύση, πάντοτε υπάρχουν τρόποι», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Εξαδάκτυλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments