Ελλάδα

Ηνίοχος: Έλληνας ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ

Ηνίοχος: Έλληνας ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ
Ηνίοχος: Εδώ και μερικές μέρες έχει ξεκινήσει η άσκηση στην οποία συμμετέχει και ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ, ο οποίος επιλέχθηκε από τους συναδέλφους του.

Στην άσκηση Ηνίοχος, συμμετείχε ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ. Ο πρωθυπουργός είχε κάνει επίσημη επίσκεψη στην βάση της Ανδραβίδας λίγο πριν αρχίσει η άσκηση Ηνίοχος. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει να απευθύνει μήνυμα προς την Τουρκία σχετικά με τις προκλήσεις, αλλά και μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου Δένδια – Τσαβούσογλου.

Πιο συγκεκριμένα, Έλληνας είναι και φέτος ο καλύτερος πιλότος στο ΝΑΤΟ και υπηρετεί στην 340 Μοίρα «Αλεπού». Ονομάζεται Αναστάσιος Ανδρονικάκης και υπηρετεί στην Ανδραβίδα. Εκεί εκπαιδεύεται ατελείωτες ώρες η αφρόκρεμα της Πολεμικής Αεροπορίας για να υπερασπιστεί το Αιγαίο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Λίγα λόγια για τον Έλληνα πιλότο

Τον Αναστάσιο Ανδρονικάκη, με καταγωγή από τα Χανιά, επέλεξαν οι άλλοι πιλότοι του ΝΑΤΟ ως τον καλύτερο όλων του Προγράμματος Τακτικής και Ηγεσίας πιλότων, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

«Αποδίδουμε με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε, με τα μέσα που έχουμε και παρ’ όλο που κάποιοι έχουν αεροσκάφη με καλύτερες επιδόσεις από τα δικά μας, βλέπουμε ότι κι εμείς μπορούμε να είμαστε ισάξιοι και να αποδώσουμε το ίδιο όπως κι αυτοί» δήλωσε ο Σμηναγός Ανδρονικάκης.

Για την άσκηση Ηνίοχος

Η ετήσια άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» αντανακλά άλλωστε τη στρατηγική θέση της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογειακής Λεκάνης και τη στενή συνεργασία της με πολλές χώρες της περιοχής, με σκοπό την ασφάλεια και τη διαφύλαξη της ειρήνης. Η άσκηση λαμβάνει χώρα σε όλο του εύρος του FIR Αθηνών με τη συμμετοχή μαχητικών Rafale και Mirage 2000D από τη Γαλλία, F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, F/A 18 Hornet από την Ισπανία, και F-15 και F-16 από το Ισραήλ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει F-16, drones τύπου MQ-9 και ιπτάμενο τάνκερ τύπου KC-135. Ο Καναδάς λαμβάνει μέρος με σύστημα CGI – Air Weapon Managers, ενώ η Κύπρος έχει στείλει ελικόπτερο AW 139. Πέντε ακόμα χώρες συμμετέχουν ως παρατηρητές: η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με κάθε τύπο μαχητικού που διαθέτει στον στόλο της (F-16, M-2000, M-2000-5, F-4), μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, όργανα ηλεκτρονικού πολέμου και Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα. Το Πολεμικό Ναυτικό λαμβάνει μέρος με φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων.Ο Στρατός Ξηράς έχει διαθέσει τμήματα Κ/Β HAWK, μηχανοκίνητα τμήματα πεζικού και τεθωρακισμένων, επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D Chinook.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments