Τεχνολογία

Instagram: Λανσάρει νέα λειτουργία για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους

Instagram: Λανσάρει νέα λειτουργία για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους
Instagram: Η νέα λειτουργία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ορισμένες χώρες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το Instagram λανσάρει μία νέα λειτουργία, η οποία θα αποτρέπει τους χρήστες να βλέπουν πιθανόν υβριστικά μηνύματα φιλτράροντας προσβλητικές λέξεις, φράσεις και emojis στην πλατφόρμα.

Πρόκειται για μία σειρά από μεταρρυθμίσεις στην διάσημη πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς στο παρελθόν το Instagram ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δημιουργήσει μία εκδοχή της εφαρμογής αποκλειστικά για παιδιά, ενώ δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει με το «κρύψιμο» των likes.

Η εταιρία δήλωσε την Τετάρτη ότι μαζί με το φιλτράρισμα των προσβλητικών direct μηνυμάτων, πρόκειται να κάνει πιο δύσκολο για εκείνους που έχουν μπλοκαριστεί από άλλους χρήστες να το παρακάμψουν και να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσα από νέους λογαριασμούς.

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διακριτική τους ευχέρεια για να αναφέρουν, να διαγράψουν ή να ανοίξουν μηνύματα, τα οποία θα ταξινομηθούν σε έναν κρυφό φάκελο αιτημάτων, είπε το Instagram.

Η λειτουργία, η οποία ισχύει μόνο για αιτήματα μηνυμάτων και όχι για τα ίδια τα εισερχόμενα, πρόκειται να κυκλοφορήσει σε ορισμένες χώρες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε το Instagram.

Επιπλέον, όλοι οι χρήστες θα έχουν επίσης την επιλογή να μπλοκάρουν εντελώς όσους χρήστες επιθυμούν, εμποδίζοντάς τους να επικοινωνήσουν μαζί τους στο Instagram, μπλοκάροντας τον λογαριασμό τους. Instagram κόλπα

Το φίλτρο, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί στο Instagram από τις ρυθμίσεις απορρήτου, μπορεί να προσαρμοστεί από τους χρήστες ώστε να περιλαμβάνει λέξεις, φράσεις και emoji που επιθυμούν να μπλοκάρουν ή να αποφύγουν να λαμβάνουν στα μηνύματά τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments