Ελλάδα

Κυψέλη: Διαδήλωση αντιεξουσιαστών ενάντια στην κατάληψη των πλατειών από την Αστυνομία

Κυψέλη: Διαδήλωση αντιεξουσιαστών ενάντια στην κατάληψη των πλατειών από την Αστυνομία
Κυψέλη: Αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν κινητοποίηση στη γειτονιά «ενάντια στην αστυνομοκρατία» και την κατάληψη της πλατείας από αστυνομκούς.

Διαδήλωση στην Κυψέλη πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές «ενάντια στην αστυνομοκρατία» και την κατάληψη της πλατείας από αστυνομικούς. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι αυτές τις μέρες οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί τόσο στα διόδια, όσο και μέσα στις πόλεις. Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στον Alpha, αυτό επανέλαβε και ο Γιώργος Γεραπετρίτης σήμερα στο Mega.

Σχετικά με την Κυψέλη, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούσαν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Κανάρη στη γειτονιά διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική παρουσία των τελευταίων ημερών στην πλατεία Γεωργίου και για τη διαχείριση της πανδημίας. Στο σημείο υπήρχε η ομάδα ΟΔΟΣ που έκανε ελέγχους και στη συνέχεια έφτασαν διμοιρίες των ΜΑΤ. Η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία Κανάρη και κατέβηκε μέχρι την Πατησίων.

Κυψέλη: Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha

Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο υπήρξαν υπαίθρια πάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια η αστυνομία κατέλαβε την πλατεία προκειμένου να αποφευχθούν νέες συγκεντρώσεις.

Η ανακοίνωση των οργανωτών της συγκέντρωσης ανέφερε μεταξύ άλλων: «την Παρασκευή 23/4 καλούμε σε διαδήλωση-πορεία. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι η αυτή κατάσταση τρομοκρατίας, ανελευθερίας, σύγχυσης κι ανασφάλειας αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για την διατήρηση και επέκταση της εξουσίας τους. Γιατί δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε τους ανθρώπους διασωληνωμένους σε διαδρόμους νοσοκομείων και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη για ιατρική περίθαλψη να είναι αδύνατη».

Κυψέλη: Διαδήλωση αντιεξουσιαστών ενάντια στην κατάληψη των πλατειών από την Αστυνομία

Κυψέλη: Διαδήλωση αντιεξουσιαστών ενάντια στην κατάληψη των πλατειών από την Αστυνομία

Πολύ αυστηροί είναι και οι έλεγχοι στα διόδια. Σύμφωνα με ττην Τροχαία, τα στοιχεία είναι τα παρακάτω:

  • Αθηνών – Κορίνθου: Έξοδος 11.129 οχημάτων / Είσοδος 9.780 οχημάτων Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις μετακίνησης, αλλά και 100 επιστροφές οχημάτων.
  • Αθηνών – Λαμίας: Έξοδος 14.386 οχημάτων / Είσοδος 12.514 οχημάτων Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις μετακίνησης, αλλά και 20 επιστροφές οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός σε όλη τη χώρα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 10.000 αστυνομικοί έχουν αναλάβει την τήρηση των μέτρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments