Ελλάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 40 με 49 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 40 με 49 ετών
Μάριος Θεμιστοκλέους: Η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών θα ανοίξει το Σάββατο 24 Απριλίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα ανοίγει και για τους 30-39.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, μίλησε για τις επόμενες ομάδες πληθυσμού που θα μπορέσουν να κλείσουν το ραντεβού τους για το εμβόλιο. Να σημειώσουμε ότι ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε σήμερα για το ποσοστό ανοσίας που έχουμε φτάσει στη χώρα, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στον Alpha κάλεσε ξανά όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, είπε ότι η ημερομηνία που θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών (που μπορεί να «σπάσει σε 40-44 και 45-49) θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών θα ανοίξει το Σάββατο 24 Απριλίου.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους πρόσθεσε ότι στις 5 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Παράλληλα, το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικιακές ομάδας, για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα, ξεπερνά το 60%. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας δεν έχει μεγάλη απόκλιση από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας εκτίμησε, επίσης, ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει επιτευχθεί η ανοσία αγέλης.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Οι δηλώσεις του

Στην τελευταία ενημέρωση, την Τετάρτη, ο κ. Θεμιστοκλέους είχε σημειώσει ότι: «άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59 και οι εκπαιδευτικοί. Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει ραντεβού 138.000 συμπολίτες μας και το Σάββατο 24 Απριλίου, υπενθυμίζεται ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 50-54.

Να δούμε λίγο τα ποσοστά συμμετοχής ανά ηλικιακή κατηγορία. Στους πολίτες άνω των 85 ετών, το 61% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 65,7% αν συνυπολογίσουμε και αυτούς που ήδη έχουν κλεισμένο ραντεβού.

Στην ηλικιακή ομάδα 80-84, το 61% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 66% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού.

Στην ηλικιακή ομάδα 75-79, έχει εμβολιαστεί με μία δόση το 68% και το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 77% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού.

Στην ομάδα 70-74 το 50% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και αναμένεται να εμβολιαστεί το 70,57% σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής.

Στην ηλικιακή ομάδα 65-69, το 27% έχει εμβολιαστεί με μια δόση – είναι από τις τελευταίες ηλικιακές ομάδες που έχουμε ανοίξει – και 68,5% έχει εμβολιαστεί ή έχει προγραμματισμένο ραντεβού.

Στην ομάδα 60-64, το 51% έχει εμβολιαστεί και το 60% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού.

Τον Απρίλιο, βλέποντας και την εξέλιξη του σημερινού ανοίγματος της ηλικιακής ομάδας 55- 59 και των εκπαιδευτικών, παραμένουν ελεύθερα ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εδώ θα ήθελα να πω κι εγώ με την σειρά μου, πως τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή. Έχουμε κάνει και στην χώρα μας περισσότερα από 2.500.000 εμβολιασμούς, με ελάχιστα συμβάντα και το εμβόλιο της AstraZeneca συγκεκριμένα είναι ασφαλές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments