Ελλάδα

Κρήτη κορωνοϊός: Κρούσματα στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνη

Κρήτη κορωνοϊός: Κρούσματα στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνη
Κρήτη κορωνοϊός: Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνη, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Αρχιεπικοπή Κρήτης.

Την Κρήτη δοκιμάζει ο κορωνοϊός αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνη στο Ηράκλειο, στο οποίο εντοπίστηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της  Ιεράς Αρχιεπικοπής Κρήτης, η οποία καλεί όλους όσοι είχαν έρθει το προηγούμενο διάστημα σε επαφή με πρόσωπα της Μονής να υποβληθούν στα απαιτούμενα τεστ. Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε σε τουρίστα που είχε φτάσει στο Ηράκλειο, κάτι που καθιστά αναγκαία τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα ξενοδοχεία.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης αναφέρει:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοινώνει την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού κατά το τελευταίο διήμερο στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνι.

Για το λόγο αυτό, η Ιερά Μονή θα παραμείνει κλειστή για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παρακαλούμε, εάν τυχόν υπάρχουν άνθρωποι που βρέθηκαν στους χώρους της Μονής καί ήλθαν σε επαφή με πρόσωπα της Μονής, να προβούν στις απαιτούμενες εξετάσεις ή να τεθούν σε αυτοπεριορισμό, σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα για όσο διάστημα χρειαστεί, για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ιός είναι εδώ δυστυχώς και απειλεί το ύψιστο αγαθό της υγείας και το θείο δώρο της ζωής.

Ευχόμαστε καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και Καλό Πάσχα».

Ξενοδοχεία κορωνοϊός: Αυτά είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Ο κορωνοϊός επιμένει, με τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους νεκρούς να είναι σε υψηλά επίπεδα, αλλά η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση ότι θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις αφού στις 14 Μαΐου ξεκινάει επίσημα η τουριστική περίοδος, όπως είχε ανακοινώσει από πολύ νωρίς και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Όσο προχωράμε προς τον Μάιο, γίνεται περισσότερο γνωστό πώς θα πάμε στο άνοιγμα. Αρκετές αλλαγές θα έχουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων που θα έχουν ισχύ έως και τις 31 Μαΐου 2022. Δείτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναλυτικά εδώ.

Σύμφωνα με αυτά, προβλέπεται μια βασική αλλαγή σε σχέση με την περσινή χρονιά και αυτή αφορά στη δυνατότητα να σερβίρονται και μόνοι τους οι πελάτες από τον μπουφέ του καταλύματος που θα διαμένουν. Ειδικότερα για τα εστιατόρια που διαθέτουν μπουφέ απαιτούνται τα εξής:

  • Παροχή απολυμαντικού μέσου χεριών στην είσοδο του μπουφέ και έλεγχος από το προσωπικό ότι χρησιμοποιείται από τους πελάτες.
  • Τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων κατά το σερβίρισμα των πελατών στον μπουφέ.
  • Υποχρεωτική τοποθέτηση διαχωριστικού προστατευτικού (sneeze guards) – εναλλακτικά δίνεται η δυνατότητα το σερβίρισμα να πραγματοποιείται από τον πελάτη με την παροχή από το προσωπικό γαντιών μιας χρήσης, τα οποία θα απορρίπτονται σε κάδο απορριμμάτων, ο οποίος θα βρίσκεται μετά το τέλος του μπουφέ. Επίσης απαιτείται η απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό που θα παρέχεται από το κατάλυμα πριν και μετά τη χρήση των γαντιών.
  • Συνιστάται η παράθεση των προιόντων σε ατομικά σκεύη στον μπουφέ, όπου δεν είναι δυνατό το σερβίρισμα από το προσωπικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments