Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Σήμερα λήγει η προθεσμία για την κατάθεση

Πέτρος Φιλιππίδης: Σήμερα λήγει η προθεσμία για την κατάθεση
Πέτρος Φιλιππίδης: Ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό και για δύο απόπειρες βιασμού.

Σήμερα το μεσημέρι λήγει η προθεσμία που είχε λάβει ο Πέτρος Φιλιππίδης για να δώσει εξηγήσεις στην εισαγγελία. Τον ηθοποιό έχουν καταγγείλει τρεις γυναίκες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Ο δικηγόρος του είχε βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα στις 9 Απριλίου και είχε πάρει προθεσμία 15ημερών από τον εισαγγελέα προκειμένου ο πελάτης του να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του. 

Ίσως ζητήσει νέα προθεσμία:

Σημειώνεται ότι σε αυτό το δικονομικό στάδιο ο ηθοποιός δεν είναι υποχρεωμένος να εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα και μπορεί μέσω του δικηγόρου του να παραδώσει γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του. Δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο να ζητηθεί και νέα ολιγοήμερη προθεσμία. Ο εισαγγελέας στη συνέχεια, αφού λάβει υπ’ όψιν τις εξηγήσεις του ηθοποιού αλλά και το σύνολο των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, θα αποφασίσει για το εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του και θα παραπέμψει την υπόθεση σε ανακριτή ή όχι.

Πέτρος Φιλιππίδης

Πέτρος Φιλιππίδης

Τι υποστηρίζουν οι γυναίκες για τον Πέτρο Φιλιππίδη:

Σύμφωνα με τα όσα έχουν υποστηρίξει οι τρεις γυναίκες που κατέθεσαν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, σε μία περίπτωση που χρονολογείται το 2008 φαίνεται πως στοιχειοθετείται το κακούργημα του βιασμού, ενώ σε δύο άλλες, το 2010 και το 2014, το κακούργημα της απόπειρας βιασμού.

Η πρώτη καταγγέλλουσα έχει περιγράψει στον Εισαγγελέα ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον ηθοποιό το 2008 μέσα στο θέατρο όπου είχε πάει για να αναζητήσει δουλειά. Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον πρωταγωνιστή το 2010 στο καμαρίνι του. Όπως έχει αναφέρει, είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους στο θέατρο, εκείνος αποπειράθηκε να τη βιάσει και τελικά μετά από πάλη κατάφερε να του ξεφύγει.

«Ήμουν παγωμένη, είχα αρχίσει να μην αισθάνομαι καλά αλλά ντρεπόμουν να φύγω. Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. Σηκώθηκα αμέσως και πήγα προς τον καναπέ προσποιούμενη ότι χτυπάει η δόνηση του κινητού μου.

Έκανα ψέματα ότι μιλάω με την μητέρα μου και ότι έπρεπε να φύγω ξαφνικά. Δεν πτοήθηκε καθόλου, σαν να μην είχε συμβεί αυτό το τηλεφώνημα. Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα: Σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε. Και μου έλεγε: Είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…» έχει περιγράψει η ηθοποιός. Η τρίτη γυναίκα έχει υποστηρίξει ότι το 2014, μετά από επαγγελματική συνάντηση, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, την οδήγησε σε ένα απόμερο σημείο και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments