Ελλάδα

30 – 39 εμβολιασμός: Το SMS που έλαβαν όσοι έχουν άυλη συνταγογράφηση

30 – 39 εμβολιασμός: Το SMS που έλαβαν όσοι έχουν άυλη συνταγογράφηση
30 - 39 εμβολιασμός: Ξεκίνησαν να δέχονται μηνύματα όσοι έχουν άυλη συνταγογράφηση. Τι ισχύει για όσους δεν διαθέτουν, πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αυτούς.

Ο εμβολιασμός για τους 30 με 39 ετών ξεκινάει άμεσα αφου οι πρώτοι 30άρηδες που διαθέτουν άυλη συνταγογράφηση έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους. Να σημειώσουμε ότι στη σημερινή ενημέρωση έγιναν διευκρινίσεις σχετικά με τις έγκυες και ποια εμβόλια τους συστήνονται, ενώ έγιναν γνωστές και οι ημερομηνίες έναρξης ραντεβού για τον εμβολιασμό και για άλλες ηλικιακές ομάδες πληθυσμού.

Από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 30 έως 39 ετών. Από τις 21.30 η ώρα ξεκίνησαν να φτάνουν στα κινητά των πολιτών που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, τα πρώτα ενημερωτικά SMS με το μήνυμα: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έχουν ήδη κλείσει τα πρώτα ραντεβού για εμβολιασμό για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

30 - 39 εμβολιασμός: Το SMS που έλαβαν όσοι έχουν άυλη συνταγογράφηση

30 – 39 εμβολιασμός: Το SMS που έλαβαν όσοι έχουν άυλη συνταγογράφηση

Για τους πολίτες της ομάδας 30 – 39 που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο, στις 12 το μεσημέρι. Οι 30 – 39 θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca.

Το είχε προαναγγείλει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη σημερινή ενημέρωση. «Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγουμε την πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεδομένου, όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, ότι είχαμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.

Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία τα άτομα της ηλικιακής ομάδας αυτά να εμβολιαστούν νωρίτερα από όταν θα ήταν η σειρά που θα είχαν με βάση την προτεραιοποίηση.

Να σημειώσω ότι τα ραντεβού μας είναι αρκετά και κάποιος ο οποίος θα κλείσει το ραντεβού του αύριο, μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα.

Θα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, έτσι ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν την πρώτη δόση σε ένα άμεσο, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Το πλάνο είναι στην συνέχεια τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca. Η ίδια διαδικασία, δηλαδή, με τους 30- 39.

Οι πολίτες των ηλικιακών ομάδων αυτών, 30-39 και 40-44, θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς πλέον τρόπους.

Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments