Διεθνή

Δανία: Μπαρ προσφέρει covid test μαζί με μπίρα

Δανία: Μπαρ προσφέρει covid test μαζί με μπίρα
Δανία: Το διαβατήριο κορωνοϊού αποδείχθηκε σωτήριο «όπλο» για τους Δανούς.

Ένα μπαρ στην Κοπεγχάγη «σκαρφίστηκε» την καλύτερη ιδέα για να ενισχύσει την κινητικότητα της επιχείρησής του. Οι πελάτες του μπαρ θα μπορούν να κάνουν ένα διαγνωστικό τεστ covid-19 και να πιουν μία μπύρα, όσο περιμένουν τα αποτελέσματα του test. Φυσικά, μία τέτοια κίνηση οφείλεται στην στρατηγική των «διαβατηρίων κορωνοϊού» που ισχύουν πλέον στην Δανία, η οποία πρόκειται να ολοκληρώσει την εμβολιαστική της εκστρατεία τον Αύγουστο, σημειώνοντας μία μικρή καθυστέρηση λόγω της παύσης χορήγησης του εμβολίου AstraZeneca.

Συγκεκριμένα, οι πελάτες θα πληρώνουν περίπου 25 ευρώ για να εξεταστούν σε ένα θάλαμο στο Warpigs Brewpub. Μετά από μισή ώρα θα τους επιτραπεί η είσοδος στο μπαρ, αν το test έχει βγει αρνητικό.

Το συγκεκριμένο σχέδιο λειτουργεί βάση του «corona-passport» που έχει θεσπίσει η Δανία, όπου οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μία εφαρμογή για κινητά ή ένα έντυπο που έχει εγκριθεί από το κράτος, προκειμένου να αποδείξουν εάν έχουν εμβολιαστεί, εάν είχαν νοσήσει από κορωνοϊό στο παρελθόν ή αν είχαν βρεθεί αρνητικοί σε test covid-19 τις τελευταίες 72 ώρες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ξεκίνησε την Τετάρτη, το προσωπικό σε μουσεία, μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια είναι σε θέση να ελέγξουν τους πελάτες, αν δηλαδή είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό, προτού τους επιτρέψουν την είσοδο.

Αν και η Δανία προσφέρει δωρεάν τεστ κορωνοϊού, οι πελάτες του μπαρ δήλωσαν πως προτιμούν τα τεστ επί πληρωμή, διότι με αυτό τον τρόπο αποφεύγουν τις μεγάλες ουρές, οι οποίες πολλές φορές υπολογίζονται από μία έως δύο ώρες αναμονής.

Δανία: Επιστρέφει στην κανονικότητα χάρη στο διαβατήριο κορωνοϊού

Η Δανία αποφάσισε να επισπεύσει την επιστροφή στην κανονικότητα και ξεκινάει με το άνοιγμα των μουσείων, των καφέ, των μπαρ, των εστιατορίων και την επιστροφή στους υπαίθριους χώρους. Σημειώνεται ότι η εμβολιαστική εκστρατεία της χώρας αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Αυγούστου.

Στο σκανδιναβικό βασίλειο των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές χαμηλότερος από τον Δεκέμβριο, όταν η χώρα τέθηκε σε ημι-καραντίνα με το κλείσιμο των σχολείων και των μη απαραίτητων καταστημάτων, που πλέον άνοιξαν πάλι,

Η εκστρατεία εμβολιασμού, που επιβραδύνθηκε μετά τη διακοπή του εμβολίου AstraZeneca στη χώρα λόγω μιας πολύ σπάνιας αλλά σοβαρής παρενέργειας, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. Επί του παρόντος, το 8,9% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 18,8% έχει λάβει μια πρώτη δόση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments