Διεθνή

Σχοινάς: Αλλαγές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της ΕΕ

Σχοινάς: Αλλαγές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της ΕΕ
Σχοινάς: Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε νέες αλλαγές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της ΕΕ.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς μίλησε για τις αλλαγές που έρχονται στον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ίδιος είχε πει ότι η επίτευξη του επιθυμητού ποσοστού ανοσίας είναι εφικτή μέσα στο καλοκαίρι.  Ακόμη, ο αντιπρόεδρος είχε αναφέρει πως η Ελλάδα έχει κάνει ένα θαύμα με τους εμβολιασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, προανήγγειλε αλλαγές στον σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ τόνισε την δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος που έρχεται το Φθινόπωρο. Μαργαρίτης Σχοινάς

Η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος, από το φθινόπωρο, θα αφορά μόνο εμβόλια της τεχνολογίας mRNA που καλύπτουν και τις μεταλλάξεις, τα οποία θα παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, σημείωσε, de facto, οδεύουμε σε διαπραγμάτευση μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech.

Ακόμη, ο αντιπρόεδρος ανέφερε ότι αυτά τα εμβόλια θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του έτους, μιλώντας για 900 εκατ. δόσεις το 2022 και 900 εκατ. δόσεις το 2023. Ακόμη, διευκρίνισε ότι όσοι εμβολιαστήκαν νωρίς, θα χρειαστεί να κάνουν μια επιπλέον δόση, η οποία θα γίνει με εμβόλιο mRNA, ενώ η ΕΕ θα εξαντλήσει όλες τις δόσεις των εμβολίων που έχει αγοράσει.

Σχετικά με το εμβόλιο AstraZeneca

Για την AstraZeneca επιβεβαίωσε ότι το ενδεχόμενο της νομικής δράσης είναι στο τραπέζι (επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα), εξαιτίας των καθυστερήσεων στην παράδοση των εμβολίων.

«Σε κάθε περίπτωση δεν εξετάζουμε να ανοίξουμε ατέρμονη νομική διαδικασία, αλλά να κινηθούμε με εργαλεία που θα πιέσουν την εταιρεία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις» ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρώπη θα είναι πλήρως στους στόχους της

Ευτυχώς όμως, υπήρξε μια άλλη εταιρεία, η Pfizer «που υπερεκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και μέσα στην πορεία του δεύτερου τριμήνου του 2021, μέχρι τέλη Ιουνίου, η Ευρώπη θα είναι πλήρως στους στόχους της, θα έχουμε δηλαδή μέχρι το τέλος του Ιουνίου γύρω στις 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στις οποίες αν προσθέσουμε και τις 100 που είχαμε στο πρώτο τρίμηνο, μας φέρνουν απόλυτα στους στόχους μας για την επίτευξη της ανοσίας του γενικού πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι».

«Υπάρχει μια εμβληματική ημερομηνία η 14η Ιουλίου που είναι η επέτειος της Γαλλικής Επανάστασης και θα ήταν πολύ καλά να τα καταφέρουμε να φτάσουμε στο 70% της ανοσίας τότε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κάνοντας λόγο για εντυπωσιακό ρυθμό εμβολιασμού σε Ελλάδα και Ευρώπη, παρότι είμαστε ακόμα στα μέσα Απριλίου ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί το αμέσως επόμενο διάστημα. Μαργαρίτης Σχοινάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments