Πολιτική

Σχοινάς: Η Ελλάδα κάνει ένα θαύμα με τους εμβολιασμούς

Σχοινάς: Η Ελλάδα κάνει ένα θαύμα με τους εμβολιασμούς
Σχοινάς: Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, αλλά «κάνει ένα θαύμα».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκαν και πραγματοποίησαν επίσκεψη στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους στην πλατεία Συντάγματος, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μιλά για το εμβολιαστικό σύστημα της Ελλάδας με τα καλύτερα για άλλη μια φορά, όπως έκανε και πριν από λίγες ημέρες, την ώρα που τα στοιχεία από την ελληνική κυβέρνηση δείχνουν πως «έχουμε ένα σύστημα εμβολιασμών που λειτουργεί πολύ καλά».

Ο υπουργός Υγείας λοιπόν, συνοδευόταν πέρα από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, και από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα. Αφού παρακολούθησε τη διαδικασία και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στις ΚΟΜΥ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, αλλά «κάνει ένα θαύμα και οι ΚΟΜΥ είναι σύμβολο μιας Ευρώπης που είναι κοντά στον πολίτη όπου κι αν ζει».

Μαργαρίτης Σχοινάς Βασίλης Κικίλιας

Συναντήθηκαν Βασίλης Κικίλιας και Μαργαρίτης Σχοινάς

«Αυτά τα 500 οχήματα επισκέπτονται όλη τη χώρα κάνουν τεστ και συμμετέχουν στον εμβολιασμό και αποτελούν ότι πιο καλοξοδεμένο θα μπορούσε να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα χρήματα της. Η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Σχοινάς.

«Ευχαριστούμε για τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τώρα ξέρουμε πόσο πολύ βοήθησαν οι κινητές αυτές ομάδες στα τεστ και στους εμβολιασμούς σε κάθε γωνία της Ελλάδας. Σε αυτό τον ένα χρόνο, οι ΚΟΜΥ ήταν το όπλο που μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την πανδημία», σχολίασε από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μαργαρίτης Σχοινάς Βασίλης Κικίλιας

Συναντήθηκαν Βασίλης Κικίλιας και Μαργαρίτης Σχοινάς

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε αναφορά στις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού που εμφανίζονται πλέον και στην Ελλάδα, αποκαλύπτοντας ότι η συνεργασία ΕΣΥ και ιδιωτικού τομέα θα συνεχιστεί για να αντιμετωπιστεί η πίεση που υπάρχει στην Αττική. «Υπάρχει δίκτυο για την παρατήρηση και επίβλεψη των μεταλλάξεων στη χώρα εδώ και αρκετές εβδομάδες. Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Οι επιστήμονες παγκοσμίως παρακολουθούν το φαινόμενο» το οποίο όπως είπε «δημιουργεί νέα δεδομένα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», σχολίασε.

Και τόνισε το εξής: «Γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που τη βλέπουμε μπροστά μας. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε». Ο υπουργός Υγειάς επεσήμανε επίσης, ότι «εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική».

Όσο για τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ είπε ότι είναι παντού και κάνουν τεστ στους πολίτες με προσωπικό που διαθέτει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού ώστε τα τεστ να διενεργούνται με ασφάλεια. «Όπως προχωράμε με ταχείς ρυθμούς εμβολιασμού, εμβολιάζουμε και χτίζουμε τείχος ανοσίας και κάνουμε τεστ για να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας», κατέληξε.

Μαργαρίτης Σχοινάς Βασίλης Κικίλιας

Συναντήθηκαν Βασίλης Κικίλιας και Μαργαρίτης Σχοινάς

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments