Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Τα μηνύματα ακύρωσης του ραντεβού στάλθηκαν εκ παραδρομής

Εμβολιασμοί: Τα μηνύματα ακύρωσης του ραντεβού στάλθηκαν εκ παραδρομής
Εμβολιασμοί: Όσοι είχαν γεννηθεί το 1991 και δεν είχαν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους ήρθαν αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη.

Τελικά η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 30 έως 39 ετών άνοιξε λίγο νωρίτερα, το βράδυ της Δευτέρας, για όσους ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Πολλοί ήταν εκείνοι που κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο, ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που ενώ ακολούθησαν σωστά τη διαδικασία και έκλεισαν ραντεβού, έλαβαν μετά από λίγο μήνυμα ακύρωσης, το οποίο έγραφε ότι δεν ανήκουν στις κατηγορίες που μπορούν να εμβολιαστούν.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε σε όσους που, αν και είχαν γεννηθεί το 1991, δεν είχαν όμως συμπληρώσει το 30 έτος της ηλικίας τους. Εμβολιασμοί Ελλάδα

Τελικά το υπουργείο Υγείας έδωσε τη λύση στο μυστήριο, σύμφωνα με το οποίο τα μηνύματα στάλθηκαν εκ παραδρομής και τα ραντεβού θα προγραμματιστούν πάλι.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο υπουργείο ανακοίνωσε τα εξής:

«Eκ παραδρομής στάλθηκαν ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης ραντεβού (30-39). Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε στο 100% και όσοι έλαβαν μηνύματα ακύρωσης, τα ραντεβού τους θα επαναπρογραμματιστούν».

Εμβολιασμοί: Άνοιξαν τα ραντεβού από το βράδυ της Δευτέρας

Από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 30 έως 39 ετών. Από τις 21.30 η ώρα ξεκίνησαν να φτάνουν στα κινητά των πολιτών που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, τα πρώτα ενημερωτικά SMS με το μήνυμα: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έχουν ήδη κλείσει τα πρώτα ραντεβού για εμβολιασμό για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Για τους πολίτες της ομάδας 30 – 39 που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα άνοιξε από σήμερα, στις 12 το μεσημέρι. Οι 30 – 39 θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca.

Το είχε προαναγγείλει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη σημερινή ενημέρωση. «Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγουμε την πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεδομένου, όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, ότι είχαμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.

Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία τα άτομα της ηλικιακής ομάδας αυτά να εμβολιαστούν νωρίτερα από όταν θα ήταν η σειρά που θα είχαν με βάση την προτεραιοποίηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments