Διεθνή

CDC: Χωρίς μάσκα οι εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ στους εξωτερικούς χώρους

CDC: Χωρίς μάσκα οι εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ στους εξωτερικούς χώρους
CDC: Η νέα σύσταση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κύριας ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, εκτός εάν βρίσκονται ανάμεσα σε πλήθος κόσμου, ανακοίνωσαν σήμερα τα CDC.

«Αν είστε πλήρως εμβολιασμένοι και θέλετε να συμμετάσχετε σε μια μικρή συγκέντρωση με άτομα εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα (..) επιστημονικά δεδομένα δείχνουν (…) πως μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια, χωρίς μάσκα», δήλωσε η Ροσέλ Ουαλίνσκι, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η κύρια ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

«Ωστόσο, συνεχίζουμε να συνιστούμε να φοράτε μάσκα κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων και σε πολυσύχναστα μέρη, όπως σε γεμάτα γήπεδα ή συναυλίες», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι ΗΠΑ θα μοιράσουν έως και 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca σε άλλες χώρες

Οι ΗΠΑ πρόκειται να μοιράσουν σε άλλες χώρες έως και 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανοίξει… πόλεμο με την AstraZeneca, μηνύοντας τη φαρμακευτική εταιρία για τις καθυστερήσεις των εμβολίων.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να μοιράσουν τις δόσεις του εμβολίου μόλις γίνουν διαθέσιμα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι περίπου 10 εκατομμύρια δόσεις θα απελευθερωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα εναπομείναντα 50 εκατομμύρια εμβόλια βρίσκονται στο στάδιο παραγωγής και υπολογίζεται ότι θα σταλούν τον Μάιο και τον Ιούνιο.

«Θα εξετάσουμε μια σειρά επιλογών από τις χώρες εταίρους μας και, φυσικά, πολλές από αυτές θα είναι μέσω άμεσων σχέσεων», είπε. Άνγκελα Μέρκελ

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο AstraZeneca δεν έχει εγκριθεί ακόμη για χρήση στις ΗΠΑ από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μπάιντερ σχετικά με τη διανομή των εμβολίων έρχεται σε μία περίοδο όπου η Ινδία, λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους που εντοπίστηκε εκεί, έχει γίνει το επίκεντρο της πανδημίας. Παράλληλα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε αποφασίσει τον Μάρτιο να διανείμει εμβόλια στον Καναδά και το Μεξικό.

Η ανακοίνωση του Μπάιντεν έγινε αφότου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, σε μια επικοινωνία κατά την οποία επισφραγίστηκε η συμβολή της Ουάσινγκτον στον αγώνα αναχαίτισης της διασποράς του κορρωνοϊού.

Όσον αφορά στη διανομή των εμβολίων από τις ΗΠΑ, ένας εκπρόσωπος της AstraZeneca σχολίασε ότι οι δόσεις ήταν μέρος των δεσμεύσεων προμήθειας προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ «Οι αποφάσεις για την αποστολή του εφοδιασμού των ΗΠΑ σε άλλες χώρες λαμβάνονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ», ανέφερε.

Το Associated Press νωρίτερα τη Δευτέρα ανέφερε ότι οι δόσεις θα μοιραστούν τους επόμενους μήνες μετά την έγκρισή τους από το FDA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments