Διεθνή

Γερμανία: Βρέθηκε τοξική ουσία σε 2 εκατομμύρια self test που προορίζονταν για σχολεία

Γερμανία: Βρέθηκε τοξική ουσία σε 2 εκατομμύρια self test που προορίζονταν για σχολεία
Γερμανία: Στα self test βρέθηκε η  τοξική χημική ουσία Triton X-100.

Σε αναβρασμό βρίσκεται το Αμβούργο της Γερμανίας, καθώς εντοπίστηκε δηλητηριώδης ουσία σε δύο εκατομμύρια self tests που προορίζονταν για χρήση στα σχολεία της πόλης. Την ίδια στιγμή η χώρα προετοιμάζεται να αγοράσει 30 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Συγκεκριμένα, στα self test βρέθηκε η  τοξική χημική ουσία Triton X-100, ενώ τα τεστ προέρχονται από τη Νότια Κορέα που διατίθενται από τη Roche.

Αν και το συγκεκριμένο υγρό δεν έρχεται σε επαφή με τον άνθρωπο κατά τη διενέργεια του self test (και ούτως ή άλλως συστήνεται στις οδηγίες να μην καταναλώνεται η ουσία αυτή ή να μην έρχεται σε επαφή με το δέρμα ή τα μάτια), παρ’ όλα αυτά οι αρχές του Αμβούργου αποφάσισαν να αποσύρουν και τα δύο εκατομμύρια self tests και να μην παραγγείλουν άλλα από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Self test

Το τοξικό χημικό μπορεί να προκαλέσει δερματικούς ερεθισμούς και σοβαρά προβλήματα στα μάτια, αν βέβαια έρθει σε επαφή με αυτά.

Φυσικά, οι γονείς στο Αμβούργο ανησύχησαν καθώς τα παιδιά τους χρησιμοποίησαν αυτά τα self tests χωρίς να πάρουν ειδικά μέτρα προστασίας. Οι τοπικές αρχές δικαιολόγησαν το γεγονός ότι αγόρασαν τη συγκεκριμένα μάρκα self tests, λέγοντας ότι δεν υπήρχε επαρκές απόθεμα από άλλες εταιρείες.

Κρούσματα σήμερα 26/4

Πάντως, η συγκεκριμένη ουσία δεν περιέχεται σε πολλά άλλα self tests που κυκλοφορούν στο εμπόριο και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί στη Γερμανία από τη χρήση αυτών των self tests.

Στις οδηγίες τους, συνίσταται να χρησιμοποιούνται γάντια ή προστατευτικά γυαλιά κατά τη χρήση τους.

To Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα self tests δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από άτομα κάτω των 18 ετών όταν είναι μόνα τους, αλλά μόνο με γονική επίβλεψη ή ένας ενήλικας πρέπει να κάνει το τεστ.

«Τα τεστ αυτά έχουν ελεγχθεί και είναι ακίνδυνα για την υγεία», επεσήμανε εκπρόσωπος των αρχών του Αμβούργου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments