Διεθνή

Sputnik V: 30 εκατομμύρια δόσεις ετοιμάζεται να αγοράσει η Γερμανία

Sputnik V: 30 εκατομμύρια δόσεις ετοιμάζεται να αγοράσει η Γερμανία
Sputnik V: Το κρατίδιο της Σαξονίας θα λάβει από μισό εκατομμύριο δόσεις κάθε έναν από τους τρεις μήνες του καλοκαιριού.

Στη “μάχη” κατά του κορωνοϊού ρίχνει το εμβόλιο Sputnik V η Γερμανία. Όπως είπε ο πρωθυπουργός της Σαξονίας, Μίχαελ Κρέτσμερ, η χώρα ετοιμάζεται να αγοράσει 30 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού σκευάσματος. «Θέλουμε να αγοράσουμε τρεις παρτίδες των δέκα εκατομμυρίων δόσεων, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, του Sputnik V», είπε χαρακτηριστικά ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός στη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα.

Θα προχωρήσει η αγορά αν δώσει το “πράσινο φως” ο ΕΜΑ

«Προϋπόθεση είναι να εγκρίνει το εμβόλιο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ)», πρόσθεσε ο Κρέτσμερ, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο. «Η έγκριση από τον ΕΜΑ θα οικοδομήσει την αναγκαία βάση εμπιστοσύνης. Μια έγκριση τον Μάιο θα ήταν μεγάλη επιτυχία. Αυτή την περίοδο βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΜΑ στη Μόσχα», τόνισε από την πλευρά του ο Μουράσκο.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF η αποτελεσματικότητα του Sputnik V έφθασε το 97,6% σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων που προέκυψαν από τον εμβολιασμό 3,8 εκατομμυρίων Ρώσων πολιτών. Σε περίπτωση που προχωρήσουν τα σχέδια για την αγορά του Sputnik V από τη Γερμανία, το κρατίδιο της Σαξονίας θα λάβει από μισό εκατομμύριο δόσεις κάθε έναν από τους τρεις μήνες του καλοκαιριού.

«Θα δούμε αν θα υπάρξει παντού η ίδια επιθυμία για το εμβόλιο όπως στη Σαξονία και τα άλλα, νέα κρατίδια ίσως να πάρουμε περισσότερες δόσεις», είπε ο Κρέτσμερ υπαινισσόμενος πιθανές επιφυλάξεις στα δυτικά κρατίδια της Γερμανίας για το ρωσικό εμβόλιο. Ο ίδιος, πάντως, πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca για να πείσει την κοινή γνώμη για την ασφάλειά του. Η αρμόδια για τα εμβόλια επιτροπή της Γερμανίας προτείνει τη χρήση του σκευάσματος της βρετανο-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας μόνον σε άτομα άνω των 60 ετών.

Πάνω από 29.500 κρούσματα σε 24 ώρες στη χώρα

Aξίζει να σημειωθεί ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 29.518 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.217.710, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Παράλληλα, υπέκυψαν άλλοι 259 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 80.893 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments